Intel představil nejnovější mikroarchitekturu a detaily výrobního procesu

Společnost Intel dnes zveřejnila detaily své nejnovější architektury, jež je optimalizována pro 14nm výrobní proces. Společně tyto technologie nabídnou vysoký výkon a úsporný provoz, takže mohou posloužit širokému spektru výpočetních úkolů a produktů od infrastruktury cloud computingu přes internet věcí až po osobní a mobilní výpočetní produkty.

Klíčové body:

  • Intel zveřejnil detailní specifikaci mikroarchitektury procesoru Intel® Core™, vůbec prvního produktu, který bude vyroben 14nm výrobním procesem.
  • Kombinace nové mikroarchitektury a výrobního procesu nabídne vlnu inovací v nových designech, s novým uživatelským komfortem a systémy, které jsou tenčí, naprosto tiché a nezahřívají se.
  • Architekti a designéři čipů v Intelu dosáhli více než dvojnásobné redukce TDP oproti předchozí generaci procesorů, přičemž dokázali nabídnout podobný výkon a delší provoz na baterii.
  • Nová mikroarchitektura byla optimalizována tak, aby plně využila výhod 14nm výrobního procesu.
  • Intel nabízí první 14nm technologii na světě v sériové výrobě. Využívá transistorů Tri-gate druhé generace (FinFET), které nabízejí špičkový výkon, úsporný provoz, hustotu a náklady na tranzistor.
  • 14nm technologie bude společností Intel využívána k výrobě široké škály vysoce výkonných i úsporných produktů včetně serverů, osobní výpočetní techniky a internetu věcí.
  • První systémy postavené na procesoru Intel® Core™ M se na pultech objeví před Vánoci, přičemž šířeji budou pro výrobce dostupné v prvním pololetí roku 2015.
  • Další výrobky postavené na architektuře Broadwell a výrobní technologii Broadwell budou představeny v následujících měsících.
  • Více informací včetně fotografií najdete na adrese http://intel.ly/1sEBd1e

„Integrovaný model společnosti Intel — kombinace našich zkušeností s designem a nejlepšího výrobního procesu — umožňuje nabídnout lepší výkon a lepší energetickou účinnost pro naše klienty i koncové zákazníky,” prohlásila viceprezidentka a generální manažerka pro vývoj produktů Rani Borkar. „Nová mikroarchitektura je víc než jen velký technický úspěch. Slouží i jako ukázka významu naší designové filosofie, kdy design svých výrobků co nejvíce přizpůsobujeme přáním zákazníků.”

„Výrobní proces 14nm využívá transistorů Tri-gate třetí generace, které nabízejí špičkový výkon, energetickou úspornost, hustotu a náklady na tranzistor,” říká výzkumný pracovník Mark Bohr z technologické a výzkumné divize společnosti Intel. „V samém srdci toho, čeho se nám podařilo dosáhnout s novým výrobním procesem, jsou investice společnosti Intel a náš závazek naplňovat Mooreův zákon.”

 

Další článek: Windows 9 bude ovládat asistentka Cortana

Témata článku: , , , ,