NETGEAR představil na veletrhu IFA 2014 novou generaci Wi-Fi zařízení

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, představila na berlínském veletrhu IFA 2014 nejnovější produkty z oblasti Wi-Fi a LTE sítí. Expozice společnosti NETGEAR je umístěna v hale 17 na stánku 106.

„Nové produkty, které si mohou návštěvníci veletrhu IFA 2014 prohlédnout na našem stánku, jasně demonstrují náš důraz na vývoj maximálně inovativních přístrojů a jejich široké spektrum. Budujete-li síť v malém bytě, velkém rodinném domku nebo třeba v kanceláři jakékoli velikosti, v portfoliu NETGEAR vždy najdete vhodné řešení,“ řekl David Henry, vice president pro správu a vývoj produktů v divizi NETGEAR Retail Business Unit. „Ať už si zákazníci vyberou naše nejnovější Wi-Fi 802.11ac produkty nebo špičkové 4G LTE přístupové body, mohou vždy mít jistotu, že pomocí přístrojů NETGEAR připojí více zařízení k internetu – snadno, rychle a bez ztráty výkonu.“

Nejrychlejší Wi-Fi síť

Nedávno představený přístroj Nighthawk X6 je první třípásmový model Wi-Fi routeru na trhu. Obsahuje šest výklopných antén a pracuje ve třech frekvenčních pásmech – jednom 2,4GHz a dvou 5GHz. Díky „pásmu navíc“ (konkurenční přístroje pracují pouze s maximálně dvěma frekvenčními pásmy) nabízí Nighthawk X6 nejrychlejší současnou bezdrátovou síť dosahující rychlosti až 3,2 Gb/s (600 + 1 300 + 1 300 Mb/s), tzv. AC3200*. Třetí frekvenční pásmo navíc spolehlivě vyrovnává zatížení sítě a tím zvyšuje její dosah i rychlost každého připojeného zařízení. Nighthawk X6 obsahuje výkonný dvoujádrový procesor s frekvencí 1 GHz a další tři pomocné (tzv. offload) procesory. Nighthawk X6 podporuje také Beamforming+, inteligentní technologii zaměřování Wi-Fi signálu, která zvyšuje stabilitu připojení, přenosovou rychlost i dosah Wi-Fi sítě díky sledování polohy bezdrátového zařízení a směrování Wi-Fi signálu přímo na ně. Přístroj vstoupí do prodeje během podzimu 2014 s předpokládanou doporučenou koncovou cenou 5 990 Kč s DPH. Více informací lze najít na webu www.netgear.com/R8000.

Klepněte pro větší obrázek

Lepší zážitek z hraní i streamování

Premiéru si na veletrhu IFA odbyl nový 802.11ac router Nighthawk X4 (R7500); který bude podrobněji představen v samostatné tiskové zprávě. Přístroj je poháněn 1,4GHz dvoujádrovým procesorem a podporuje čtyřstreamovou Wi-Fi architekturu, díky níž nabízí nejrychlejší datové přenosy typu 802.11ac mezi současnými dvoupásmovými Wi-Fi routery a špičkový výkon, který plynule pokryje veškeré požadavky na hraní, streamování dat i mobilní konektivitu nejen všech členů domácnosti, ale i jejich návštěv. Nighthawk X4 podporuje kombinovanou rychlost bezdrátových přenosů dat až 2,33 Gb/s (1 733 Mb/s** v 5GHz frekvenčním pásmu a 600 Mb/s** ve frekvenčním pásmu 2,4 GHz). Obsahuje mj. i dva USB 3.0 porty, eSATA rozhraní či technologii Beamforming+. Zařízení se začne prodávat v nejbližších týdnech za doporučenou koncovou cenu 6 490 Kč. Více informací lze najít na webu www.netgear.com/R7500.

Jednoduchý a dostupný upgrade na rychlost 802.11ac

Nový USB 3.0 adaptér NETGEAR A6210 obsahující vysoce výkonné 802.11ac antény dokáže poskytnout až třikrát rychlejší připojení oproti 802.11ac adaptéru s portem USB 2.0. Díky modelu A6210 mohou uživatelé povýšit jakékoli své přístroje s USB portem mezi zařízení podporující nejnovější generaci Wi-Fi a získat tak ultimátní dosah, pokrytí i výkon. Wi-Fi typu 802.11ac je samozřejmě zpětně kompatibilní i se staršími zařízeními typu 802.11 a/b/g/n. Adaptér A6210 pracuje ve dvou frekvenčních pásmech s rychlostmi 300 + 867 Mb/s. Nastavitelná konstrukce s anténou s vysokým ziskem umožňuje umístění takřka kdekoli v blízkosti počítačů. O posílení dosahu, rychlosti i spolehlivosti Wi-Fi připojení se stará technologie Beamforming+. Adaptér A6210 obsahuje rovněž utilitu NETGEAR genie pro snadnou konfiguraci. Přístroj vstoupí do prodeje v nejbližších týdnech s doporučenou koncovou cenou 1 290 Kč. Více informací lze najít na webu www.netgear.com/a6210.

Podělte se o svůj mobilní internet

O další významnou premiéru se na veletrhu IFA 2014 postaral mobilní přístupový bod AirCard AC785, celosvětově první přístroj, který dokáže přijímat 4G LTE mobilní datové přenosy z jednoho zdroje a nabídnout je dalším uživatelům formou mobilního přístupového bodu se simultánním dvoupásmovým Wi-Fi pokrytím v sítích 802.11b/g/n pro větší rozsah a výkon. AirCard AC785 výborně poslouží všem uživatelům, kteří se pohybují na místech s problematickým přístupem k pevné širokopásmové infrastruktuře. Spolehlivý provoz je garantován až pro 15 počítačů, tabletů, smartphonů, digitálních fotoaparátů, kamer, herních konzol či dalších zařízení podporujících Wi-Fi síť. AirCard AC785 lze připojit do sítě téměř všech mobilních operátorů v Evropě a vybraných regionech Asie. Dostupnost zařízení se očekává během října 2014 za doporučenou koncovou cenu 4 290 Kč. Více informací lze najít na webu www.netgear.com/ac785.

Klepněte pro větší obrázek

Díky volitelnému doplňku, kolébce DC113A, lze přístupový bod AirCard AC785 používat také jako samostatný Wi-Fi router a primární domácí internetovou bránu k internetovému připojení. Obsahuje gigabitový ethernetový port pro pevné připojení jakéhokoli domácího počítače, tiskárny, media serveru, NASu či dalších zařízení s LAN portem. DC113A lze přes ethernetový port připojit dokonce i k Wi-Fi routeru, pokud chcete využívat funkci mobilního přístupového bodu k přístupu na internet a současně zachovat vlastnosti a funkce výkonnějšího routeru. Kolébka je vybavena dvěma vestavěnými MIMO anténami a dalšími dvěma konektory pro připojení externích antén. Dostupnost kolébky se očekává během listopadu a její doporučená koncová cena by měla činit 1 490 Kč. Více informací lze najít na webu www.netgear.com/DC113A.

Další článek: Ikea si utahuje z Applu. Bookbook nepotřebuje kabely ani baterii

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,