NETGEAR představil první plně bezdrátovou bezpečnostní kameru

Společnost NETGEAR, Inc. (NASDAQGM: NTGR), globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, představila průlomový produkt z oblasti bezpečnostních kamer pro domácnosti: Arlo Smart Home Security Camera (www.Arlo.com).

Arlo je první a jedinou 100% bezdrátovou Wi-Fi bezpečnostní kamerou s vynikající kvalitou obrazu ve vysokém rozlišení. Díky outdoorové kameře Arlo mohou uživatelé sledovat své domovy ze všech možných úhlů, zvenčí i zevnitř, a díky výkonným čidlům pro noční vidění nepřetržitě během celého dne. Kombinace snadné instalace, provozu na baterie, plně bezdrátového režimu a konstrukce odolné proti povětrnostním vlivům poskytuje uživatelům naprostou volnost při rozhodování o umístění kamery, bez obav o dostupnost elektrické zásuvky nebo ukrývání nepohodlných napájecích kabelů. Kamera Arlo má velmi kompaktní rozměry, menší než běžná mýdlová kostka, a zabírá tak naprosto minimální prostor; díky tomu ji lze snadno a diskrétně umístit, kamkoli bude třeba – do dětského pokoje, na kmen stromu před domem nebo třeba na plot na dvorku.

Klepněte pro větší obrázek

Kamera Arlo dokáže posílat konfigurovatelné notifikace v reálném čase, což uživatelům dává jistotu, že jejich domovy, děti, domácí zvířata, auta, rekreační objekty, kanceláře či jakákoli jiná důležitá místa jsou spolehlivě monitorována. Notifikace jsou doručovány formou e-mailu nebo zpráv z doprovodné aplikace pro smartphony nebo tablety s nejlepším cloudovým přístupem ve své třídě. Intuitivní a zdarma dostupná aplikace Arlo umožňuje sledovat živě streamovaná či již natočená videa, stejně jako záznamy okolí kamery pořízené při zaznamenání pohybu. Senzory pro snímání pohybu lze příp. vypnout; pro natáčení videa není vyžadována jejich trvalá aktivace, pokud např. kamery fungují jen přes den nebo v dobrých světelných podmínkách. Arlo odesílá upozornění na nastavené typy událostí okamžitě, jakmile k nim dojde; navíc lze v jednom okamžiku využívat až čtyři souběžné datové proudy, takže obraz z kamer mohou uživatelé sledovat současně z počítače, notebooku i mobilních zařízení. Kamery Arlo pohlídají, zda děti přišly bezpečně domů, pošta byla doručena podle plánu, garážová vrata nezůstala otevřená, nebo třeba odhalí, co (nebo kdo) v noci prohrabuje popelnice před domem.

Kamery Arlo budou distribuovány v prodejním balení VMS3230, které zahrnuje:

  • Dvě venkovní HD kamery vybavené pohybovými čidly a nočním viděním.
  • Inteligentní domácí základnovou stanici, která dokáže komunikovat i kamerami Arlo i s jinými připojenými zařízeními.
  • Čtyři magnetické úchyty – dva pro připevnění kamer na konkrétních místech, a dva držáky pro snadné přenášení kamer po domácnosti.
  • 200 MB volného prostoru pro ukládání videa ve cloudovém úložišti.
  • Bezplatnou aplikaci pro zobrazení či správu kamery a videa z iOS či Android smartphonů a tabletů.
  • Přístup prostřednictvím webových prohlížečů na počítačích se systémy Windows a Mac.

„Raketový růst a brzké přijetí Internetu věcí (Internet of Things, IoT) zvedá vlnu zájmu spotřebitelů o inteligentní zařízení, která dokážou pomoci sledovat jejich majetek a blízké osoby,“ řekl Pat Collins, viceprezident divize inteligentních domácích produktů NETGEAR. „Většina spotřebitelů ovšem nepotřebuje drahé zabezpečovací systémy s nejvýkonnějším provozem, 24/7 dohledem a dojezdovými kontrolami, lidé navíc chtějí umístit kamery do míst, kde bývá často problém s dostupností elektrických zásuvek. Arlo je jediná kamera, která nabízí bezpečné sledování obrazu v HD a naprostou nezávislost na elektrické síti – díky vestavěné baterii ji lze umístit kamkoli v okruhu přibližně 45 metrů od základnové stanice. Pro její inicializaci pak stačí jediné stisknutí tlačítka, takže celé nastavení už nemůže být jednodušší.“

Kamery Arlo nabízejí řadu užitečných funkcí a technologií, které umožňují bezproblémovou dálkovou kontrolu ve dne i v noci, v interiéru i exteriéru, jako například:

  • Patentované 100% bezkabelové provedení pro snadné umístění či pohodlné přenášení.
  • Velké HD detaily (rozlišení 720p) a široké 130° zorné pole.
  • Noční vidění pro vynikající obraz i ve tmě.
  • Robustní dvojité pouzdro odolné proti povětrnostním vlivům – pro maximální ochranu před sluncem, větrem, deštěm, sněhem nebo zvědavými domácími zvířaty a dětmi.
  • Pohybová čidla generující přizpůsobitelné výstrahy, které mohou být odesílány formou e-mailů nebo zpráv doprovodné aplikace – v reálném čase.
  • Snadné a rychlé umístění na požadované místo díky magnetickým úchytům.
  • Kompaktní provedení umožňující nenápadné umístění kdekoli v interiéru či exteriéru.
  • Velmi nízká spotřeba energie a dlouhá životnost vestavěné baterie – až 6 měsíců.*
  • Bezpečné ukládání dat do cloudového úložiště a až čtyři souběžné streamy z jedné kamery pro zobrazení v mobilních i desktopových prohlížečích.
  • Zdarma dostupná aplikace pro iOS / Android smartphony, tablety a čtečky Kindle, v nichž lze sledovat živě streamovaná či již natočené videa.

Kamery Arlo jsou navrženy tak, aby umožnily nejen spolehlivou komunikaci mezi sebou navzájem, ale dokonce i mezi dalšími připojenými zařízeními. NETGEAR spolupracuje s inovativními výrobci IoT zařízení na dalším rozvoji možností využití Arlo kamer – za tímto účelem vytvořil partnerství např. se společností LiFX (LiFX.co), dodavatelem unikátních LED žárovek ovladatelných ze smartphonů a tabletů prostřednictvím sítě Wi-Fi. Integrace LiFX žárovek přinese uživatelům takřka neomezené možnosti manipulace s domácím osvětlením. Další informace o tomto partnerství budou oznámeny na začátku roku 2015.

Cena a dostupnost

Prodejní balení NETGEAR Arlo Smart Home Security Kit se dvěma kamerami (VMS3230) vstoupí do prodeje v lednu 2015 za doporučenou koncovou cenu 349,99 USD. Další samostatné „add-on“ kamery (VMC3030) jako rozšíření kitu NETGEAR VMS3230 bude možné dokoupit za doporučenou koncovou cenu 169,99 USD.

Další článek: Finální verze Oculus Rift vyjde už za „několik“ měsíců

Témata článku: , , , , , , , , , , , ,