Projekt Centrum Internetu zahajuje provoz

10. května 2002
Red Hat Linux 7.3
Společnost Intel zahajuje unikátní projekt “Centrum Internetu”, jehož cílem je nabídnout široké veřejnosti možnost naučit se krok za krokem pracovat s počítačem a Internetem, používat vlastní e-mail a poznat řadu dalších možností jejich využití.

Nejen situace na trhu práce, ale i úspory času a financí při běžné korespondenci, přivádí stále více lidí k Internetu. Mírou počítačové gramotnosti však stále nepatříme mezi vyspělé země. Mezi hlavní bariéry využívání Internetu a počítače v domácnostech patří zejména nedostatečná představa o možnostech jeho využití. Dalším důvodem, který brání zasednout k počítači zejména střední a starší generaci, je pak strach z prvních začátečnických kroků.

 

Uvedené aspekty jsou hlavním motivem pro realizaci dlouhodobého projektu regionálních Center Internetu. Tento projekt je přitom určen jak úplným začátečníkům, tak i pokročilejším uživatelům bez rozdílu věku a vzdělání.

 

Výuka má formu dvouhodinových odpoledních kurzů, které se konají souběžně ve dvaceti regionálních centrech v České republice. Důraz je kladen na laicky srozumitelný výklad a rychlé zvládnutí těch nejpotřebnějších funkcí. Hlavní předností kurzů je nejen mimořádná cenová dostupnost – vstup je pouze za 100,- Kč, ale zejména jejich praktické zaměření. Každý z maximálně deseti účastníků bude mít k dispozici počítač připojený k Internetu a v doprovodu zkušeného lektora zvládne postupně nejdůležitější kroky pro samostatnou práci s počítačem. Naučí se efektivně vyhledávat informace na Internetu, komunikovat emailem, pochopí princip Internetu a hlavně získá cennou inspiraci pro vlastní využití, např. ve svém podnikání, zálibách či rutinních věcech. V závěru obsahuje kurz praktické ukázky a návody, jak použít internet v rodině (úspory rodinného rozpočtu při nákupech, výběr dovolené, péče a výchova dětí, vzdělávání…), v podnikání (elektronický podpis, smlouvy, korespondence, získávání informací…) a v zábavě (komunikace, digitální fotografie, video, volný čas…).

 

Jelikož některá centra plní také roli veřejně přístupného internetu, budou si moci zájemci své dovednosti vyzkoušet v jejich otevírací době i mimo kurz. Díky vyškolenému personálu poskytují centra také radu při výběru počítače. Zájemci mají možnost si objednat jednu ze tří počítačových sestav včetně připojení na internet s bohatým programovým vybavením. Takto připravená řešení přináší zákazníkům mnohem vyšší komfort využití počítače, neboť obsahují všechny podstatné funkce. Oprošťují uživatele od starostí s instalací jednotlivých programů, které by navíc musel nakupovat za výrazně vyšší ceny. Součástí počítače je nejen sada kancelářského softwaru pro tvorbu dopisů a tabulek, ale i vzory padesáti nejběžnějších smluv, připravené záložky na užitečné stránky českého Internetu, antivirový program, slovník, jednoduchý nástroj pro domácí programy, obrazový průvodce ovládáním počítače a další zajímavosti.

 

Pokud se zájemce rozhodne pro nákup počítače, může už za tři dny odesílat z domova své první emaily přátelům, vytisknout si smlouvu doplněním z připraveného vzoru, získat užitečné informace o svých zálibách, pracovat z domu s bankovním účtem, učit se anglicky, ušetřit při nákupu přes Internet nebo třeba vytisknout svoje první fotografie.

V ceně počítače je zahrnuta doprava a instalace v místě bydliště a započtení kurzovného.

Dodavatelem počítačů značky LYNX je česká společnost Levi International.

 

Vzhledem k velkému zájmu je nutné si předem rezervovat místo na konkrétním termín. Z celé republiky se přijímá registrace na jednotném telefonním čísle 0844-111130. Další informace mohou zájemci nalézt i na internetových stránkách projektu http://www.centruminternetu.cz/.

 

 

O společnosti Intel

Společnost Intel je největší světový výrobce mikroprocesorů a je také přední výrobce počítačových, síťových a komunikačních produktů. Další informace o společnosti naleznete na www.intel.com/pressroom.

 

Kontakt pro další informace:

 

Intel Czech                                                                 Mmd Public Relations

Pavel Komárek                                                           Hana Kučerová

tel.:  02 2209 0303                                                     tel.: 02 24 25 15 55

fax: 02 2209 0340                                                      fax: 02 24 25 43 64

e-mail: pavel.komarek@intel.com                                     e-mail: kucerova@mmd.cz

Váš názor Další článek: Red Hat Linux 7.3

Témata článku: ,