SCENIC E – první zelené PC na českém trhu

10. července 2003
Google čelí copyrightovým problémům
Fujitsu Siemens Computers uvedla na trh první sériově vyráběné ekologické PC – profesionální stolní počítač SCENIC E. Tento malý desktop se vyznačuje malou spotřebou energie, nízkou hlučností, a především maximálně sníženým množstvím olova a halogenů.

“Naše společnost vždy kladla značný důraz na šetrnost svých produktů k životnímu prostředí. SCENIC E, který již dnes splňuje evropské ekologické předpisy plánované pro rok 2006, je dalším důkazem tohoto přístupu,“ uvedl Martin Kaiser, vedoucí produktového marketingu v české pobočce Fujitsu Siemens Computers. Výrobní proces počítače je certifikován ekologickou normou ISO 14001.

Díky výrobě a letování bez použití olova se jeho množství na základní desce snižuje z běžných 12 na pouhé 3 gramy. Ekologický SCENIC E rovněž nepoužívá plasty s halogeny a obsah těchto prvků byl výrazně zredukován i v plošných spojích základní desky, z 12% na 0,15%.

Snížení spotřeby a hluku umožňuje tzv. termální regulace, optimalizující provoz větráku počítače podle aktuální teploty procesoru. Spotřebu energie šetří i funkce Save-To-RAM, pomocí níž lze uvést počítač do úsporného režimu bez nutnosti zapisovat data na pevný disk. Spotřeba počítače v tomto režimu se snižuje na pouhých 5 W.

Ekologický desktop Fujitsu Siemens SCENIC E se na českém trhu prodává za doporučenou koncovou cenu od 17 630 Kč bez DPH. Stejně jako ostatní modely PC SCENIC je k disposici s nejnovější čipovou sadou Intel 865G a procesorem Intel Pentium 4 s technologií Hyper-Threading, která výrazně zvyšuje výkon a rychlost reakce počítače. Zákazníci mají jako vždy možnost nakonfigurovat si a objednat sestavu zcela podle svých potřeb.

 

 

 

 

 

O společnosti Fujitsu Siemens Computers

Fujitsu Siemens Computers je přední evropskou počítačovou společností, která nabízí jedno z nejúplnějších portfólií produktů a služeb v oblasti výpočetní techniky. Její špičkové technologie a inovativní počítačové produkty uspokojují potřeby podniků i jednotlivců na celém světě. Společnost, která je společným podnikem Fujitsu Limited a Siemens AG, má rozsáhlé výrobní kapacity v Německu, zaměstnává více než 7000 lidí a působí v 25 zemích Evropy, Středního východu a Afriky. Fujitsu Siemens Computers má bezkonkurenční znalosti a zkušenosti s nasazením výpočetních systémů v podnikové sféře, včetně dodávek prvotřídních serverů na bázi platforem Intel a UNIX, mainframů či zařízení pro ukládání dat. Patří rovněž mezi přední dodavatele profesionálních PC, notebooků a pracovních stanic firemní klientele a je největším evropským výrobcem počítačů pro domácí uživatele a malé kanceláře. Intenzivně se rovněž věnuje uspokojování rostoucí poptávky po moderních řešeních podporujících mobilitu uživatelů s okamžitým přístupem k internetovým aplikacím a službám odkudkoli na světě. Další informace lze získat na internetové adrese www.fujitsu-siemens.cz, fotografie produktů jsou k dispozici na adrese www.fsc-mediaserver.com/fsc-photoserver/.

PR kontakty:

 

Alexander Jurman                                                                    Tamara Smolová

PR Manager                                                                            Agentura CREO

Tel.: + 420 2 3303 4059                                                             Tel.: + 420 2 3333 4860

Fax: + 420 2 3303 4099                                                            Fax: + 420 2 2431 8015

alexander.jurman@fujitsu-siemens.com                                 tamara.smolova@creo.cz

Váš názor Další článek: Google čelí copyrightovým problémům

Témata článku: ,