Společnost Renault Trucks ČR s.r.o. využívá služeb Aliatelu

11. října 2002
Invex: jaký byl letošní Linux Hall?
Společnost Aliatel a.s. je již druhým rokem dodavatelem telekomunikačních služeb pro společnost Renault Trucks ČR s. r.o. Smlouva mezi oběma společnostmi byla podepsána v červenci roku 2000 a v první fázi se týkala poskytování datové služby Business IP. Aliatel propojil privátní datovou sítí centrálu Renaultu v Praze s pobočkami v Rudné a v Brně a v lednu 2002 připojil i pobočku v Bratislavě.

 

V prosinci roku 2001 byla mezi oběma společnostmi podepsána smlouva na poskytování hlasové služby Business Call Direct a internetového připojení Speedline 256 kbit. Aliatel tak dnes poskytuje Renaultu kompletní telekomunikační služby – data, hlas a internet.

 

„Jsme nadmíru spokojeni se servisem a kvalitou služeb, které nám Aliatel dodává. Naše obchodní partnerství je postaveno na vzájemné důvěře a znalosti," říká Petr Macháček, IT manager. V letošním roce proběhlo stěhování společnosti Renault Trucks do náhradních prostor Business Centra CORSO Karlín. To znamenalo i stěhování jedné datové přípojky, tedy vybudování nové služby, částečný paralelní provoz a následné zrušení stávající služby. „I tentokrát vše proběhlo bez komplikací a               s poskytovanými službami jsme spokojeni. Aliatel reaguje na naše požadavky proaktivně a včas a pozitivně nás překvapil poměrně výrazný pokles telefonního účtu za hlasové služby,“ dodává Macháček.

 

„Renault Trucks je zákazník, který požaduje maximální kvalitu a spolehlivost dodávaných služeb, což jistě hrálo roli při výběru dodavatele. Aliatel se snaží svým zákazníkům nabízet výhodnou alternativu k dosud využívaným službám. Víme, že ocení nejen efektivní a vysoce spolehlivé služby, ale také individuální přístup k řešení jejich potřeb v oblasti telekomunikací,“ říká Key Account manažer Aliatelu, Jaroslav Kotula, a dodává: „Příkladem takového nestandardního řešení bylo například krátce po povodních vybudování připojení do celosvětové sítě Equant, kterou je Renault připojen do Francie. Jednalo se o náhradu za připojení přes dominantního operátora (ČTc), které bylo realizováno nestandardně v několika málo dnech. Navíc, ihned poté co si Renault zajistil dodávky el. energie ve vlastních prostorách BC CORSO v Karlíně, zprovoznil Aliatel všechny služby.

 

Mezi další významné zákazníky využívající některou z kombinací telekomunikačních služeb Aliatelu patří například Česká Spořitelna, eBanka, SCANIA ČR, Lekkerland O.K. Foods, Velux, Datart International, Preciosa, Ernst &Young či BertelsmannSpringer CZ.

 

Renault Trucks ČR je filiálkou francouzského výrobce nákladních automobilů Renault Trucks.
Od svého založení v roce 1997 poskytuje českým dopravcům a zákazníkům moderní, spolehlivé a komfortní nákladní vozy značky Renault. V současnosti je Renault Trucks ČR zavedenou respektovanou společností, která hraje na trhu nákladních automobilů v České republice jednu z hlavních rolí. Značka Renault nabízí kompletní řadu vozidel od 2,8 do 44 tun, vhodných pro nejširší účel a využití. Od dopravy, přepravy, před rozvážku, veřejné služby, až po těžké stavební práce.
 
ALIATEL a.s.

poskytuje v garantované kvalitě výběr spolehlivých datových, telefonních a internetových služeb. Aliatel je prvním provozovatelem pevné sítě na telekomunikačním trhu v ČR, jehož služby byly certifikovány ISO 9001, a zároveň prvním operátorem, který od července 2002 nabízí telefonní služby v rámci volby operátora.

Akcionářská struktura Aliatelu je ze 60 % tvořena rozvodnými energetickými akciovými společnostmi (Severomoravská energetika, a. s., Jihomoravská energetika, a. s., Jihočeská energetika, a. s., a Západočeská energetika, a. s., mají po 10,33 %, Pražská energetika, a. s., a Severočeská energetika, a. s. drží po 9,33 %). Zbývajících 40 % akcií je v držení německé RWE Com GmbH & Co. oHG.

 

Další informace: Public Relations společnosti Aliatel, Martina Kemrová, Petra Kopecká,  tel./fax: 2 2525 3151, 3152, e-mail: press@aliatel.cz; www.aliatel.cz

 

 

Váš názor Další článek: Invex: jaký byl letošní Linux Hall?

Témata článku: , , , ,