ZOOM a Cisco propojují internet s telefonem

28. června 2002
SiS Xabre do 14 dnů u nás
ZOOM International a Cisco Systems propojují internet a hlasovou komunikaci v českém a slovenském jazyce

Praha, 27. června 2002 – Softwarová společnost ZOOM International, která vyvíjí bezpečnostní a telekomunikační aplikace, představuje lokalizovaný systém Cisco IP IVR firmy Cisco Systems. Jedná se o unikátní technologii propojující svět internetu s hlasovou komunikací – nyní plně v českém a slovenském jazyce. ZOOM hodlá IVR systém zdokonalit o český rozpoznávač řeči. Díky němu bude IVR systém moci zpracovat hlasové povely, jež volajícím umožní pohodlný přístup k informacím. První plánovanou aplikací IVR bude „automatická spojovatelka", která umožní přepojení hovorů pouhým vyslovením jména volaného účastníka.

Interaktivní hlasové ovládání (IVR)* je systém, který přijímá telefonní hovory, a umožňuje volajícímu pomocí tlačítek telefonu a nyní dokonce i prostřednictvím hlasových povelů provádět předem stanovené úkony. Tato technologie má praktické využití v podobě automatizovaných služeb, jakými jsou například hlasové schránky, automatické spojovatelky či audiotexové služby.

Cisco IVR je součástí samostatného řešení IP* telefonního systému. Rozdíl mezi klasickou a IP telefonií je v tom, že telefony mezi sebou a ústřednou komunikují prostřednictvím počítačové sítě, což přináší mnohé výhody a usnadnění. Telefonní systém tak není uzavřený a umožňuje úzké propojení telefonních zařízení, informačních technologií a internetu.

Šimon Vostrý, ředitel společnosti ZOOM International, ke spolupráci se Cisco uvedl: „Spolupráce se Cisco Systems ČR na tak významném projektu, jakým je lokalizace IVR, nám umožnila zúročit náš dlouholetý vývoj hlasových aplikací typu rozpoznávání řeči či IVR.“

Tomáš Prošek, Market Developement Manager společnosti Cisco Systems dodal: „Lokalizace IVR v českém a slovenském jazyce je důležitým krokem v zavádění IP telefonie na lokálním trhu. Věřím, že tato technologie významně přispěje k masivnímu rozšíření IP telefonie coby moderního a flexibilního komunikačního řešení.“

Slovníček pojmů:

IP - Internet Protocol - síťový přenosový protokol

IVR - Interactive Voice Response - interaktivní hlasové ovládání

(pokračuje)


O společnosti ZOOM International

 

ZOOM International je softwarová společnost, která vyvíjí internetové a telekomunikační aplikace a realizuje bezpečnostní analýzy včetně implementace řešení. Produkty a služby se zaměřují na ochranu informací a propojení hlasových služeb s daty za použití internetové technologie. ZOOM pomáhá svým klientům rychle a efektivně minimalizovat bezpečnostní rizika a zvyšovat hodnotu jimi nabízených produktů.

 

Kvalita poskytovaných technologií společnosti ZOOM a schopnost jejich odborníků vytvářet unikátní řešení přitahuje zájem významných klientů, mezi něž patří Cisco Systems, Samba Digital Media, IPB Pojišťovna, Logitech, Úřad pro ochranu osobních údajů a Fond pojištění vkladů. Bezpečnostní odborníci společnosti ZOOM pracují podle mezinárodně uznávaného standardu BS 7799 (uváděn také jako ISO 17799).

 

O společnosti Cisco Systems

 

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ:CSCO) je společnost s celosvětově vedoucím postavením v oblasti síťových internetových technologií. Další informace naleznete na adrese http://www.cisco.com.

Cisco, Cisco IOS, Cisco Systems a logo společnosti Cisco Systems jsou registrované ochranné známky společnosti Cisco Systems, Inc. Veškeré další ochranné známky uvedené v tomto dokumentu jsou vlastnictvím příslušných majitelů.

 

 

Pro další informace, prosím, kontaktuje:

 

Mozaic (PR agentura)

Jan Hlaváč                  hlavac@mozaic.cz

Pavel Svoboda           svoboda@mozaic.cz

Tel:                             02 2232 1411 nebo 24 89 09 08

Fax:                            02 2481 3066 nebo 2232 1178

 

 

ZOOM International s.r.o.                          Cisco Systems Czech Republic s.r.o.

Šimon Vostrý, ředitel                                     V Celnici 10, 117 21 Praha 1

vostry@zoom-int.cz                                      marketing-czech@cisco.com

Tel.: 02 21 667 557                                        Tel.: 02 21 435 111

Fax: 02 21 667 553                                        Fax.: 02 22 244 448

http://www.zoom-int.cz                                 http://www.cisco.cz

 

 

Tiskové středisko naleznete na http://www.mozaic.cz a www.PRNet.cz.

 

 

Váš názor Další článek: SiS Xabre do 14 dnů u nás

Témata článku: , , , ,