ASRock Gaming G10 mění pohled na směrovače

Routery jsou komponenty, které obvykle po počátečním nastavení zůstávají opuštěny někde v koutu. Ve skutečnosti mohou být zajímavější, než si dokážete představit. Například, první herní router ASRock Gaming G10 je schopen dělat mnohem více než jen poskytovat Wi-Fi připojení.

Klepněte pro větší obrázek

ASRock Gaming G10 je router 4T4R s 8 dipólovými výkonnými anténami skrytými uvnitř rudě zbarveného nepravidelného polygonu. Má technologie 802.11a/b/g/n/AC, Beamforming, Multi-User MIMO a umí toho mnohem víc. Jednoduše řečeno, G10 poskytuje nejsilnější a nejširší pokrytí bezdrátového připojení k internetu s rychlostí až 1733 Mbps.

Router má také dva USB 3.0 porty pro připojení tiskárny nebo vytvoření síťového úložiště NAS. Za druhé, přichází s odnímatelným 2-v-1 dongle, který můžete použít buď jako cestovní přístupový bod (AP) nebo HDMI dongle s 2T2R 11n WiFi na promítání obrazovky mobilního přístroje na televizi (Miracasting).

A to není všechno. ASRock Gaming má i pokročilé IoT (Internet of Things) technologie. Prostřednictvím skrytého infračerveného vysílače a přijímače se směrovač může naučit infračervené kódy jiných zařízení, jako jsou televizory, klimatizace nebo herní konzole. Umožňuje je uživatelům vzdáleně ovládat pomocí aplikace ASROCK Router APP skrze mobilní telefon nebo tablet, nebo dokonce současně streamovaní i hraní na více zařízeních. A konečně, tento router nativně podporuje herní Boost, který identifikuje a inteligentně řídí váš internetový provoz. Přidělování širšího pásma pro on-line hry nebo herní konzole vykonává automaticky, díky čemu mohou mít hráči hry stabilnější a plynulejší.

Další článek: Microsoft prodává počítačový bezdrátový adaptér pro ovladače Xbox One

Témata článku: , , , , , ,