Ericsson poskytuje WiFi připojení pro vysokorychlostní vlaky v Německu

Od července 2016, Icomera a Ericsson (NASDAQ: ERIC) implementovali podporu řešení mobilního připojení k internetu na palubě 386 vysokorychlostních vlaků Intercity-Express (ICE) Deutsche Bahn. Wi-Fi sítě jsou na palubách vlaků připojeny k rádiovým přístupovým sítím všech tří německých operátorů mobilních sítí. Zajistí tak vynikající konektivitu pro cestující s vlaky Deutsche Bahn, které jezdí rychlostí až 300 km/h.

Icomera poskytuje platformu mobilního připojení k internetu zahrnující Wi-Fi hardware, jako jsou antény a routery, ale i virtuální servery pro vybrané zábavní služby. Na druhé straně Ericsson poskytuje síťové brány a další služby - správu síťové obsluhy, služby údržby a školení pro zaměstnance Deutsche Bahn. Ericsson bude čerpat ze svých bohatých zkušeností získaných během poskytování svých služeb správy a řízení sítí, které používá více než 1 miliarda zákazníků po celém světě. Mobilní sítě od firmy Ericsson generují a přenáší více než 40 % světového mobilního provozu, společnost také podporuje sítě, které používá více než 2,5 miliardy účastníků.

Saeed Bashirian, Managing Director ve společnosti Icomera Germany, se k tématu vyjádřil: "Jsme potěšeni, že profesionální řízené služby (managed services) společnosti Ericsson přispějí k rozšíření kvalitních zážitků pasažérů Deutsche Bahn s naší osvědčenou technologií, která každý den dokáže připojit k internetu desítky tisíc vozidel a miliony cestujících. Partnerství rovněž stanoví základy potřebné pro další vývoj v oblasti propojených ekosystémů a palubních služeb."

Andrea Petti, vedoucí oblasti Intelligent Transport Systems ve společnosti Ericsson, dodal: "Ericsson společně se společností Icomera poskytují Wi-Fi služby, díky kterým zajišťují všem vlakům Deutsche Bahn přístup k vynikající konektivitě - bez ohledu na poskytovatele mobilní sítě. Naši profesionálové ve službách operačního centra v Hamburku zajistí perfektní fungování Wi-Fi sítí. Věříme ve výhody v připojení k internetu a vidíme velký potenciál pro vývoj komunikační technologie a další služby, které mohou transformovat dopravní odvětví."

Další článek: „Haló, tady je Twitter, nechcete nás náhodou koupit?“

Témata článku: , , , , ,