Fortinet představil nejbezpečnější cloudově řízené řešení pro firemní Wi-Fi

Společnost Fortinet (NASDAQ: FTNT), která je předním světovým dodavatelem síťových bezpečnostních řešení, představila nové funkce svého cloudového systému řízení FortiCloud a novou řadu cloudově řízených bezdrátových přístupových bodů pro sítě WLAN.

Bezdrátové přístupové body řady FortiAP-S od společnosti Fortinet jsou nejbezpečnější cloudově řízené podnikové Wi-Fi produkty na trhu. Samotné přístupové body jsou vybavené bezpečnostní technologií Fortinet a získávají bezpečnostní aktualizace z laboratoří FortiGuard Labs. Cloudová správa bezdrátové sítě LAN tedy již nemusí znamenat kompromis z hlediska jejího zabezpečení.

Cloudově řízené bezdrátové přístupové body nové generace

Rozsáhlé podniky a organizace čelí při nasazení a správě bezdrátových sítí řadě problémů. Současná podniková řešení sítí WLAN často vyžadují složité architektury kvůli oddělení interní sítě a sítě pro hosty, kde je nutný dodatečný hardware včetně WLAN kontrolérů a bezpečnostních zařízení. Některá na trhu dostupná cloudově řízená Wi-Fi řešení sice správu takových sítí zjednodušují, avšak často na úkor bezpečnosti.

Oproti tomu bezdrátové přístupové body řady FortiAP-S umožňují vynechat samostatné WLAN kontroléry, aniž by tím byla síť vystavena kybernetickým hrozbám. Každý přístupový bod řady FortiAP-S je centrálně řízený pomocí cloudového systému FortiCloud, který umožňuje snadnou implementaci a správu, zajišťuje vyšší bezpečnost, lepší kontrolu a celkově zjednodušuje infrastrukturu. Zároveň lze správu flexibilně škálovat podle rozsahu sítě, jde proto o ideální řešení pro distribuované podniky s provozy či pobočkami v mnoha lokalitách.

Nejbezpečnější řešení pro bezdrátové sítě LAN na trhu

Bezdrátové přístupové body řady FortiAP-S jsou vybaveny pokročilými bezpečnostními funkcemi jako prevence průniku, webfiltering, detekce neautorizovaných přístupových bodů, antivirová ochrana, podrobné řízení aplikací a další. Tyto funkce doplňují neustále aktualizované bezpečnostní informace z laboratoří FortiGuard. Každý přístupový bod FortiAP-S je tak v reálném čase chráněný proti nejnovějším bezpečnostním hrozbám.

 „Nové přístupové body FortiAP-S spojují flexibilitu cloudové správy, nejnovější technologie přístupových bodů a osvědčené zabezpečení FortiGuard, které dohromady tvoří bezpečnou bezdrátovou architekturu pro podnikové sítě,“ říká Ondřej Šťáhlavský, regionální ředitel pro oblast střední a východní Evropy ve společnosti Fortinet. „Nyní můžeme aplikovat specifické bezpečnostní politiky pro mobilní zařízení, řízení přístupu k aplikacím a antivirovou ochranu včetně aktualizací přímo v přístupových bodech, čímž zákazníkům poskytujeme další vrstvu ochrany pro prostředí, kde zaměstnanci využívají soukromá zařízení pro pracovní účely.“

Další informace o zabezpečení bezdrátových sítí naleznete na internetových stránkách: https://www.fortinet.com/wireless

Další článek: LG Gram 13 a 14: nové ultrabooky s Broadwellem

Témata článku: , , , , ,