Safetica 7: Oficiálně vydáno

Již sedmou verzi své vlajkové lodi dnes představila společnost Safetica Technologies. Necelý rok po odhalení šesté verze poskytne uživatelům „sedmička“ hned několik vylepšení. Safetica 7 přináší zásadní novinky ve 3 oblastech, a to v segmentu okamžité ochrany dat, snadnosti a jednoduchosti použití a v oblasti multiplatformní bezpečnosti.

Již předchozí verze Safetica získaly řadu mezinárodních ocenění, jako je například SC Magazine Awards nebo Computer Weekly awards. Také na domácím trhu je brněnská společnost úspěšná – Safetica je využívána předními českými firmami k ochraně dat, nalezení nevyužitých IT zdrojů anebo identifikaci bezpečnostních rizik uvnitř firem.

Safetica 7 přináší následující vylepšení:

 1) Okamžitá ochrana dat - zabezpečení citlivých firemních dokumentů bez omezení provozu.

Sedmá verze Safetica přináší zejména usnadnění a zjednodušení procesu instalace. Oproti šestce zvládne základní nastavení i běžný IT administrátor jakékoliv společnosti. Instalace zároveň automaticky nakonfiguruje systém, takže po jejím dokončení aplikace může mnohem rychleji dodávat informace o běhu firmy. Výsledkem je přehled bezpečnostních rizik, která navíc mohou být zasílána jako automatické notifikace do e-mailu.

2) Zjednodušení analýzy bezpečnostních rizik a revize funkcionality

Safetica 7 zavádí nový nástroj, resp. webovou konzoli „WebSafetica“, která umožňuje přehledným způsobem zjistit co se děje v organizaci. Je dostupná z každého prohlížeče komukoliv uvnitř firmy, kdo disponuje přístupovými právy. WebSafetica si může každý vyzkoušet na webových stránkách www.safetica.cz. Oproti tomu desktopová konzole je vhodný nástroj pro administrátory pro konfiguraci firemních bezpečnostních politik. Řešení interní bezpečnosti je díky těmto nástrojům dosažitelné pro každou společnost.

3) Multiplatformní bezpečnost - přehled o všech počítačích, noteboocích i mobilech na jediném místě.

Safetica 7 nově umožňuje správu i v operačním systému Windows 10. Plná podpora Safetica řešení je tedy na Windows od verze 7 až po nejnovější 10 a také na terminálových serverech jako jsou Microsoft Terminal Server nebo Citrix XenApp. Mimo Windows je nově Safetica 7 také na mobilních platformách, jako je Android a iOS. Díky tomu můžete pracovat s citlivými firemními dokumenty na mobilu bez obav z úniku dat při ztrátě zařízení.

„Dlouhodobým cílem společnosti Safetica Technologies je, aby organizace mohly ochránit citlivá data snadno. Nová verze produktu, Safetica 7, proto přináší významný posun v jednoduchosti nasazení produktu a rychlosti, s jakou lze interní bezpečnost řešit. To znamená, že firmy všech velikostí mohou snadno zajistit, že důležité dokumenty zůstanou uvnitř organizace a nedostanou se ke konkurenci,“ uvádí Petr Žikeš, ředitel společnosti Safetica Technologies.

Mezi další vylepšení patří i rozšíření šifrování disků pomocí BitLocker, takže pokud dojde například ke ztrátě notebooku nebo USB flash disku, nikdo nepovolaný se nedostane k citlivým firemním dokumentům. Safetica 7 také automaticky zálohuje sbíraná data a má při nasazení zabudovanou ochranu před potenciálně nebezpečnými akcemi, tudíž nehrozí ztráta informací o běhu firmy.

Safetica se díky nové verzi produktu přibližuje svému dlouhodobému cíli – aby každý měl právo nebát se o svá citlivá data a mohl je jednoduše zabezpečit před únikem.

Další článek: Ted Hoff a Federico Faggin: rodiče prvního mikroprocesoru

Témata článku: , ,