VMware spouští AirWatch Express pro rychlejší a jednodušší správu mobilních zařízení

Společnost VMware, Inc. (NYSE:VMW), vedoucí firma v oblasti cloudové infrastruktury a firemní mobility, uvedla AirWatch Express, jednoduché cloudové řešení pro správu mobilních zařízení (MDM) určené k rychlému zprovozňování nových zařízení. AirWatch Express umožňuje snadnou konfiguraci zařízení včetně aplikací, e-mailu a Wi-Fi připojení, ale i šifrování dat a zabezpečení, které je v dnešním prostředí nutností.

AirWatch Express je cenově dostupné, uživatelsky přívětivé MDM řešení založené na stejné platformě jako VMware AirWatch, nejprodávanější systém pro řízení podnikové mobility. S pomocí tohoto zjednodušeného řešení si může více podniků a organizací dovolit kvalitně zabezpečit mobilní zařízení svých zaměstnanců, a chránit tak svá data a IT prostředí.

„Mobilita zásadně mění způsoby práce a v mnoha podnicích se mobilní koncové body stávají primárními výpočetními zařízeními. Zároveň se tyto podniky potýkají s neřízeným růstem počtu zařízení a aplikací. Pravdou je, že správa mobilních zařízení může být časově náročný a složitý proces,“ říká Blake Brannon, viceprezident společnosti VMware odpovědný za produktový marketing zaměřený na koncové uživatele. „AirWatch Express umožňuje podnikům podporovat neustále rostoucí počet mobilních zařízení mezi zaměstnanci, aniž by k tomu potřebovaly odborné technické znalosti nebo další IT pracovníky.“

Firmy s malým IT oddělením nebo zcela bez něj mají stejné základní potřeby z hlediska mobility jako velké podniky a AirWatch Express představuje cenově dostupné, snadno ovladatelné MDM řešení, které nevyžaduje složité nastavování ani školení a přesto umožňuje držet krok s rychlým rozvojem mobilních technologií. AirWatch Express je k dispozici jako cloudové řešení a podporuje zařízení se systémy iOS, macOS, Android a Windows 10.

AirWatch Express zohledňuje také bezpečnostní rizika spojená s využitím soukromých zařízení zaměstnanců – chytrých telefonů, tabletů a notebooků – pro pracovní účely. Podle výzkumné studie 2016 Data Breach Investigations Report[1], kterou zpracovala společnost Verizon, jsou tři nejčastější typy narušení bezpečnosti mobilních zařízení důsledkem nedostatků v nastavení nebo problémů na straně uživatele. AirWatch Express tato bezpečnostní rizika omezuje tím, že umožňuje podniku mít nastavení pod kontrolou, předcházet úniku dat, na dálku ze zařízení mazat firemní data v případě ztráty či krádeže apod.

AirWatch Express je prvním krokem k řízení podnikové mobility. Při vyšších nárocích lze jednoduše přejít na jiný produkt řady AirWatch, který vyhoví potřebám podnikové mobilní strategie.

Ceny a dostupnost

AirWatch Express je již k dispozici a ceny se pohybují od 2,50 USD za jedno zařízení. Na adrese airwatchexpress.com je možné řešení zakoupit nebo požádat o bezplatné zkušební období.

Další informace naleznete v Blogu AirWatch.


[1] Výzkumná studie Verizon 2016 Data Breach Investigations Report, http://www.verizonenterprise.com/verizon-insights-lab/dbir/2016/.

Další článek: Windows 7 a Windows 8.1 dostanou pohodlnější aktualizace

Témata článku: , , ,