Xerox prezentoval v Bílém domě své Wilsonovo pravidlo

Společnost Xerox byla přizvána na vůbec první Demo den v Bílém domě. Akce věnované inkluzivnímu podnikání se zúčastnil i prezident Barack Obama, který upozornil na příkladný  program diverzity dlouhodobě uplatňovaný ve společnosti Xerox.

Obama připomněl dlouhodobou snahu Xeroxu o zvyšování počtu žen a příslušníků menšin na řídících pozicích se zaváděním tzv. ‚Wilsonova pravidla‘.

‚Wilsonovo pravidlo‘ je obdobou ‚Rooneyho pravidla‘, které přineslo diverzitu do významných trenérských pozic v Národní lize amerického fotbalu. Wilsonovo pravidlo, pojmenované po prvním generálním řediteli Xeroxu Josephu Wilsonovi, pomůže zajistit adekvátní zastoupení žen a menšin na všech úrovních řízení v celé firmě Xerox. Podle tohoto pravidla musí v seznamech kvalifikovaných uchazečů o každé volné manažerské místo ve firmě Xerox v USA být zastoupeny ženy i menšiny. Mimo Spojené státy platí, že mezi finalisty každého výběrového řízení by měli být kandidáti obou pohlaví.

„Xerox dlouhodobě prosazuje diverzitu v řadách svých zaměstnanců,“ říká Ursula Burns, předsedkyně představenstva a generální ředitelka společnosti Xerox. „Díky iniciativě, s níž před víc než půlstoletím přišel první generální ředitel Xeroxu a průkopník snah o rovnost příležitostí Joseph C. Wilson, má dnes diverzita své pevné místo v našem hodnotovém systému a stala se součástí naší DNA. Lidé zaměstnaní v naší firmě se v celosvětovém měřítku vyznačují největší rozmanitostí. Rozmanitost původu, zkušeností a perspektiv nám dává řadu výhod: vnímáme naše podnikání z různých pohledů, našim zákazníkům přinášíme převratné inovace a pokrok a pro naše zaměstnance máme zajímavější a přitažlivější práci.“

Wilsonovo pravidlo je uplatňováno i v české pobočce Xeroxu. Tu vede mimochodem také žena. „Diverzita a gendrová vyváženost je pro mě osobně velmi důležitá. Jsem ráda, že pracuji pro společnost, kde se ženy s diskriminací už nesetkávají a mají skutečně rovné příležitosti. Wilsonovo pravidlo je skvělý způsob, jak to zajistit. Umožňuje ženám dostat stejnou šanci, bez předsudků či předpojatosti. Zároveň to neznamená, že by byly nějakým způsobem zvýhodňovány,“ říká generální ředitelka společnosti Xerox Czech Republic Veronika Brázdilová a dodává: „Xerox jednoduše ve svých řadách po celém světě vítá schopné ženy i muže nejrůznějších národností a myslím, že naše pobočka je toho výborným příkladem. V České republice ženy potřebují ještě víc povzbudit, aby se nebály o své vysněné místo bojovat. U nás v Xeroxu k tomu mají skvělé podmínky. “ 

Další článek: Lenovo předehnalo Apple a je jedničkou v počítačích včetně tabletů

Témata článku: , , , , ,