Dell má profesionální tablet/monitor, který funguje podobně jako Surface Studio

Na první pohled je Dell Canvas konkurencí pro Surface Studio od Microsoftu – velká dotyková plocha, podpora stylusu a kruhových ovladačů. Jenže první pohled klame – v tomto případě totiž nejde o samostatný počítač, ale velký dotykový displej. Přesnější by dokonce možná bylo označení grafický tablet.

Klepněte pro větší obrázek
Dell Canvas není samostatným počítačem, jde o dotykovou pracovní plochu s úhlopříčkou 27 palců

Vše stojí na dotykovém panelu s úhlopříčkou 27 palců a pracovním rozlišením 2 560 × 1 440. Stejně jako v případě Surface využívá Dell Canvas panel s matricí IPS a širokým gamutem. Dell pracuje s Adobe RGB, Microsoft potom s velmi podobným barevným prostorem DCI-P3, jenž mimochodem u iMaců zvolil i Apple. (Adobe RGB pokrývá víc zelených odstínů, DCI-P3 červených).

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Využití kruhových ovladačů (totemů) při běžné práci ve Photoshopu (foto: Engadget)

Kruhové ovladače, které je možné k zařízení Canvas připojit nazývá výrobce totemy a uživatel najde v balení dva kusy. Podporu pro tento typ ovladačů má Adobe v balíku CC nebo Autodesk ve svém softwaru. Styl práce s nimi je potom podobný jako v případě Surface Studio. Připojit lze také stylus a samotná dotyková obrazovka umí snímat až dvacet bodů najednou.

Canvas také obsahuje několik konektorů, které rozšíří standardní nabídku počítače. Najdeme zde USB-C nebo dvojici tradičního USB 3.0. Na straně vstupů potom mini-HDMI, mini DisplyPort a USB-C. Dell Canvas se začne prodávat na konci března za cenu pod 2 000 dolarů.

Přečtěte si také:

Diskuze (12) Další článek: Herní drony ze Slovenska chtějí dobýt Ameriku. Hlavní zbraní je rozšířená realita

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,