Sony se s herními konzolemi daří. PlayStationy se prodávají o mnoho lépe než Xboxy

Na probíhající konferenci E3 se prezentuje jak spousta chystaných her, tak i novinky z oblasti hardwaru – dočkali jsme se například představení Xbox One X od Microsoftu. Sony se ale pochlubilo rekordními prodeji herní konzole PlayStation 4, k čemuž patří i aktualizovaná varianta PlayStation 4 Pro.

Sony dokázalo od uvedení 15. listopadu roku 2013 k dnešnímu datu prodat celkem 60,4 milionů herních konzolí PlayStation 4 (PS4). Podle staršího srovnání je to přibližně dvakrát více, než se Microsoftu podařilo s Xbox One.

Klepněte pro větší obrázek

Možná ještě zajímavější číslo je ale počet prodaných her – 487,8 milionů kopií (digitální i krabice dohromady), což je neuvěřitelné číslo, které jistě rádi vidí hlavně vývojáři her. Dle těchto údajů si tak každý majitel PlayStationu 4 pořídil v průměru 8 her.

Sony se rovněž chlubí 70 miliony měsíčně aktivních hráčů a službu PlayStation Plus si pravidelně platí 26,4 milionů uživatelů. Další generace herní konzole od Sony s nepotvrzením označením „PlayStation 5“ se očekává příští rok.

Diskuze (12) Další článek: Známe parametry inovovaného Xiaomi Mi Notebook Air. Cena se snad udrží pod 20 tisíci

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,