4K projektor od Sony promítá ze vzdálenosti několika centimetrů [CES]

Se spojením ultra short throw se v oblasti projektorů již nějakou dobu setkáváme. Jsou to ty projektory, které využívají zrcadla pro promítání obrazu na zeď, u které stojí. Tím zmizí trable, jenž u běžných projektorů nastávají – montáž pod strop či speciální poličku a vedení kabelů do zdroje obrazových dat a také k napájení.

sony-ustr.jpg

Sony se rozhodlo, že ultra shortthrow projektor zabuduje do televizního stolku. Ten stačí postavit ke zdi, na kterou se bude promítat obraz. Kromě toho, že se tím vyřeší potíže s kabely, nikde nebude překážet nevzhledná hučící krabice, kterou obyčejný projektor většinou je. Zde stačí pouze zmáčknout na horní panel v místech projektoru pro odklopení horního krytu čočky (resp. zrcadla). Úhlopříčka, kterou projektor dokáže na takto krátkou vzdálenost vyprodukovat, je rovných 147 palců. Velkým lákadlem má být i rozlišení, které má samozřejmě hodnotu 4K. Použitý SXRD projektor zvládne i 3D a jako hlavní vstup obrazu slouží 4 HDMI konektory.

1-sony-unveils-4k-ultra-short-throw-projector-at-ces-2014.jpg

Stejně jako většina představovaných hraček, na kterých se v současné době objevuje nálepka 4K, ani tento projektor nebude za hubičku. Protože se vydá na trh až v druhé polovině roku, finální cena zatím není známá, rozhodně se však bude pohybovat v řádech stovek tisíc korun. Mělo by se jednat o 30 až 40 000 dolarů.

Diskuze (11) Další článek: E-Go Cruiser: Longboard, který vás na kopec i vyveze [CES]

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,