Airbnb se pustí do hodinových pronájmů kanceláří a zasedaček. Nebude přitom začínat z nuly

Airbnb se primárně zabývá krátkodobými pronájmy pro bydlení, typicky při cestování, kdy nabízí alternativu oproti hotelům. Nejnovější akvizice ale ukazuje, že se firma hodlá vrhnout do jiného příbuzného segmentu - krátkodobého pronájmu kancelářských prostor. Airbnb koupilo startup Gaest.com, který právě toto nabízí a už má i solidní výsledky.

Gaest nabízí především různé mítinkové místnosti, které si lze pronajmout klidně jen na několik hodin. A to různě po celém světě. V nabídce ale nechybí ani větší kancelářské prostory, které lze využít například pro setkání většího počtu lidí - firemní večírky, párty a oslavy, prezentace, semináře, konference a podobně.

Dle poslední valuace je hodnota Airbnb 31 miliard dolarů a chystá se brzy vstoupit na veřejnou burzu. Airbnb už je poslední dva roky ziskový a akvizicí Gaest.com rozšířil působnost. Začal tak konkurovat službám jako třeba The We Company (dříve WeWork), které se soustředí na pracovní prostory a má valuaci už přes 47 miliard dolarů.

Airbnb tak s tímto krokem získá posilu pro nový B2B segment („Airbnb for Work“) a zároveň tím významně zvýší hodnotu společnosti, což je důležité pro vstup na burzu. Hodnota transakce nebyla uvedena.

Diskuze (5) Další článek: Microsoft chystá Windows Lite. Zahodí podporu dlaždic i klasických programů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,