Amazon bohatne, ale jeho zaměstnanci prý strádají. Chtějí proto založit odbory

Můj názor  |  zobrazit i odpovědi (trvale)  |  řadit od nejstarších Komentáře nyní řadíme od nejnovějších.
Tímto odkazem můžete řazení změnit.
 |  nových názorů: 66

Názory k článku

21. 03. 2021 11:19

velka vetsina schopnych lidi vytvorit a udrzet majetek by se chovala stejne jako
bezos.Je tam kde je protoze dela co dela, to ze to muze delat neni jeho vina ani problem.Jako politika v CR, zeman prece nemuze za to ze ho parta blbejch cechacku zvolila prezidentem. nejde jen o zemana, ze je nejprodavanejsi zdroj zpravodajstvi dennik blesk? tak opet je v tom blesk nevine. a tak by se dalo pokracovat...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
21. 03. 2021 02:05

odbory, utulek pro nuly

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědět
Anonymizovaný  |  20. 03. 2021 16:07

Bezos zbohatl právě na tom, že si může zakládat organizace a čerpat všechny jejich výhody. Kdyby měl svůj byznys dělat jako "Jeff Bezos" jen na své jméno a nemohl využívat výdobytků pro pro korporace jako je omezené ručení, akciové emise, obchodní podíly atd., tak by taky nebyl tam, kde je.Proto nechápu jakým právem a navíc s notnou dávkou pokrytectví, by chtěl jiným zakazovat zakládat organizace?Takže kdo tvrdí "Proč nejedná každý zaměstnanec sám za sebe?", tak ze stejného důvodu proč Jeff Bezos taky nepodniká sám za sebe. Některé práva existují VÝLUČNĚ pro organizace a stejně jako Jeff Bezos nemůže emitovat akcie "sám za sebe", tak zaměstnanci nemohou získat právní platnost mnoha výhod jako jednotlivci bez existence odborové organizace a kolektivní smlouvy.Jestli Bezos chce, "ať každý jedná sám za sebe", tak ať zruší Amazon, zruší BlueOrigin, zruší Washington Post a všechny aktivity taky dělá "sám na sebe", bez akcií, opcí, s ručením celým svým majetkem... Ale to se mu asi chtít nebude?Líbí se mi tihle lidé, kteří právo uznávají jen když jim přináší prospěch! Mimochodem díky korporátním výhodám se Amazon krásně ochránil i z opravdu hnusných věcí jako když v roce 2013 v Německu držel násilím skladníky v práci, nedovolil jim odejít a odebral jim mobilní telefony, aby si nemohli zavolat pomoc. Naštěstí jeden pracovník si mobil schoval a tajně zavolal z úkrytu na policii, kterou tam nechtěli pustit, takže skladníky vyprostila až zásahová jednotka z těchto "nucených prací".
Amazon se následně odvolal, že "vůbec nevěděl" a svedl to na jinou korporaci, ochranku H.E.S.S.Tohle "najímání", "outsourcing" a "dceřinky" jsou nejčastějšími triky jak dělat "špinavou prácičku", ale v případě, že se to provalí, tak matička zůstane čistá.Kdyby neměl tuhle "právní korporátní ochranu", tak za vytvoření "pracovního tábora nucených prací v EU" by mu hrozilo soudní zrušení všech evropských firem, propadnutí jejich majetku, vysoké tresty odnětí svobody pro manažery a kompletní zákaz podnikání americké matky v Evropě.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
20. 03. 2021 13:00

Na brigádách při studiu VŠ jsem postupně vystřídal několik brigád ve fabrikách. Elektro, autodíly, kontrola kvality, práce ve skladu, ranní, odpolední, noční, jak jsem měl čas a co bylo zrovna k mání. A mohu říct jedno: Tito zaměstnanci, jsou ohodnoceni VELMI NADSTANDARDNĚ, hned vysvětlím proč: Nemusí mít žádné vzdělání, jejich práci po zaučení zvládne i cvičená opice, odpovědnost téměř nulová, pracovní doba velice dobrá. Odkroutíte osmičku od 6 ráno a ve 2 odpoledne máte padla a zbytek dne volno. Nad prací ve svém volnu nemusíte přemýšlet a řešit co budete dělat zítra. Nemusíte přemýšlet ani při té práci, jedete na automat, bez zapojení mozku. Povinné pauzy na sváču a oběd, končí se zpravidla o 0,5 h dříve a pak se jen "uklízí" a převlíká, ve 13.55 stepujete před "štípačkou" a čekáte až padne celá. Na směně zažijete časté prostoje, pořád se na něco čeká, něco se na lince zasekne a vy máte chvíli klid, práce se "šetří" abyste měli co dělat i zbytek týdne. Dále máte spoustu firemních benefitů (půjčky, slevy na auto, lázně, nevím co všechno, nevyužil jsem), zaplacené jídlo, dovolenou, nemocenskou, sem tam nějaká firemní akce. Prostě se nestaráte o nic. Jste robot, ale je o vás dobře postaráno a to i finančně. Není to práce pro každého a nechtěl bych ji dělat celý život, ale peníze za to "všechno a nic" máte luxusní.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (9)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
20. 03. 2021 11:52

Amazon bohatne, ale zaměstnanci ne... jak prekvapivé v kapitalizme.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
20. 03. 2021 10:14

Já na jednu stranu chápu že chtěj víc peněz, kdo by nechtěl, ale zas na druhou stranu práci typu "přines mi balík z řady 8 police 16" by pravděpodobně zvládnul dělat i hlídač z parkoviště.
Navíc - zaměstnanci by si tímhle mohli snadno podříznout větev tím, že bude pro majitele výhodnější zainvestovat do robotů (tohle je zvládnutelné už dávno), kteří budou makat 24/7 bez keců...

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (2)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
20. 03. 2021 09:58

Ok, trocha som si nechciac zeditovat povodny post.
Bol o tom, ze kazdy nespokojny zamestnanec ma moznost dat vypoved v praci, kde nie je spokojny a ist pracovat inde, kde bude spokojnejsi.Po precitani diskusie doplnam:
Z pomeru + - hodnoteni na prispevoch roznych stran barikady, je jasne, ze Amerika a Europa velmi skoro dojdu na ten plizivy socialmus, ktory sem znova prichadza. Cinania nefrflu a makaju, a preto si nas coskoro v pohode kupia. Europa ako byvala svetova ekonomicka a priemyselna velmoc je uz len v predsmrtnej ekonomickej agonii. Uz v podstate ani nie su ludia, ktori by videli realisticku cestu, ako by sa mohla vobec niekedy pozbierat. Buducnost patri Azii a nasledne Afrike. Skoda.
Najhorsie na tom je, ze nam to nesposobili "oni", do tejto idiokracie sme sa dostali sami, a neochvejne tym smerom kracame dalej.

Souhlasím  |  Nesouhlasím  |  Odpovědi (44)Zavřít odpovědi  |  Odpovědět
Zasílat názory e-mailem: Zasílat názory Můj názor