Amazon chce každý rok vydat 30 vlastních filmů a konkurovat tak úspěšnému Netflixu

Amazon se v rámci platformy Prime Video snaží postavit obří multimediální „dům“, který bude zahrnovat jak obsah třetích stran, tak i exkluzivní filmy a seriály přímo od něj. Šéfka Amazon Studios - Jennifer Salke, prozradila pár detailů, co lze v nejbližší době v tomto směru od Amazonu čekat.

Netflix už nebude vládnout tak jednoduše, jak tomu bylo dříve. Do boje se totiž pouští Apple, ale také Amazon, který už má připravené obrovské částky na to, aby zaujal uživatele ke koupi předplatného. Oproti Netflixu a Applu má hlavní výhodu v tom, že v balíčku nabídne i výhody například pro doručování balíků, což je velká přidaná hodnota hlavně v USA.

Dle vyjádření hodlá Amazon každý rok nabídnout 30 filmů z vlastní produkce. K tomu je nutné přidat i seriály, přičemž Amazon Studios nyní tajně pod pokličkou tvoří jeden velmi nadějný, který má potenciál prorazit, protože bude ze světa Pána Prstenů. Právě exkluzivní obsah je hlavní přidanou hodnotou jak přilákat zákazníky, ostatně to se ukazuje třeba i u herních konzolí.

Amazon Studios už s velkými investicemi začalo a třeba aktuálně na filmovém festivalu Sundance koupilo pět filmů v celkové hodnotě 47 milionů dolarů, což se v minulosti ještě nikdy nestalo. Konkurenční Netflix koupil čtyři filmy v celkové hodnotě 22 milionů dolarů a studio New Line pak pouze jeden film za 15 milionů dolarů.

Uvidíme, jak rychle se trh bude proměňovat, protože Amazon i Apple jsou na tom finančně mnohem lépe než Netflix, takže mohou investovat mnohem více. To znamená, že mohou potenciálně produkovat více filmů a seriálů a hlavně zaujmout kvalitnější tvůrce.

Netflix oproti tomu nemá žádné „vedlejší“ příjmy a dlouho dobu byl dokonce ve ztrátě. Tak silná konkurence, která může útočit i nižší cenou a mnohem větším počtem služeb v rámci jednoho paušálu, mu může srazit vaz.

Diskuze (3) Další článek: Prezident Trump podepsal příkaz ke zřízení amerických vesmírných sil

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,