Američané se letos nejvíc bojí korupce a znečišťování životního prostředí

Američané letos mají největší hrůzu z korupce, špatného stavu životního prostředí a nemocí. Alespoň podle výzkumu, který každoročně provádí Chapman University v Kalifornii.

Vědci tentokrát vyzpovídali celkem 1190 lidí, kterým položili 94 otázek týkajících se osobních fóbií, trestné činnosti, vlády a mnoho dalšího. Výsledky si můžete prohlédnout níže.

Na prvním místě se umístila korupce ve státní správě, které se děsí 73,6 % Američanů – což je mimochodem o 13 % více než v roce 2016. Následuje znečišťování oceánů, řek a jezer (62 %) a znečišťování pitné vody (61 %).

Klepněte pro větší obrázek

Zajímavé je i to, že Američané jsou obecně vzato mnohem bojácnější než dřív. Pokud si vezmeme první desítku strachů, pak před dvěma lety se více než 40 % jedinců přiznalo jen ke dvěma z nich. Avšak tento rok vyšlo najevo, že více než polovinu Američanů trápí úplně všechny.

Co se týče obav z různých forem poškozování životního prostředí, které grafu jasně dominují, jde nepochybně o důsledek politiky Trumpovy administrativy.

„Od Trumpova zvolení se Američané stále více bojí znečištění, globálního oteplování a dalších ekologických katastrof. V roce 2016 nebyla v Top 10 ani jedna environmentální záležitost,“ konstatovali badatelé.

Váš názor Další článek: Mírumilovná Pilsneria čelila největšímu kybernetickému útoku v dějinách

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,