Americké námořnictvo se začíná vážněji zabývat fenoménem UFO

Server Politico informoval o tom, že U.S. Navy pracuje na aktualizaci pokynů pro své zaměstnance. Ti by nově měli hlásit všechny případy setkání s „neidentifikovanými létajícími stroji“.

Z toho pochopitelně neplyne, že šéfové amerického námořnictva najednou začali věřit v existenci mimozemšťanů. Pouze chtějí, aby se případům jejich údajného výskytu věnovala větší pozornost než dosud.

„V posledních letech se objevilo několik zpráv o neautorizovaných nebo neidentifikovaných létajících strojích vstupujících do různých vojenských oblastí a určeného vzdušného prostoru,“ uvedlo U.S. Navy.

„Z důvodu bezpečnosti a utajení bere námořnictvo a U.S. Air Force tato hlášení velmi vážně a každé z nich prošetřuje,“ dodalo.

Připomeňme, že v roce 2017 deník New York Times zveřejnil článek o tajném projektu Pentagonu, který dostal název Advanced Aerospace Threat Identification Program. Údajně stál cca 22 milionů USD a byl věnován právě vyšetřování UFO.

Některá média však v této souvislosti tvrdí, že činnost úředníků z Pentagonu se dlouhodobě omezuje na pouhé ukládání shromážděných dat, jež jsou následně ignorována. V záměru U.S. Navy proto vidí velký krok vpřed.

Diskuze (18) Další článek: Časopis Computer má 25 let. V novém čísle najdete ukázku toho úplně prvního a spoustu čerstvých informací

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,