Apple byl krátce první firmou s hodnotou tři biliony dolarů

Apple se včera večer stal první veřejně obchodovatelnou společností, jejíž tržní hodnota překročila hranici tří bilionů dolarů. Stalo se tak po necelém roce a půl, kdy kapitalizaci firmy dosáhla dvou bilionů.

Mezník nastal v době, kdy se cena akcií vyšplhala na 182,88 dolaru za kus, což ale trvalo jen krátce, následně o pár desítek centů spadla. Akcionáři mají pořád důvod k radosti, Applu se v předchozím čtvrtletí i přes čipovou krizi podařilo dosáhnout rekordních tržeb i zisku. Jestli se mu dařilo i v nejsilnějším – vánočním – kvartálu, se dozvíme ve finanční zprávě na konci ledna.

S výjimkou naftařské korporace PetroChina dosáhly bilionové hranice jen společnosti, které alespoň částečně podnikají v oboru informačních technologií. Kromě Applu jde také o Microsoft (aktuálně 2,5 bil. dolarů), Alphabet (1,9 bil. dolarů), Amazon (1,7 bil. dolarů), Teslu (1,2 bil. dolarů) a Metu (942 mld. dolarů).

Klepněte pro větší obrázek
Diskuze (12) Další článek: Nové poznatky o omikronu: méně poškozuje plíce, více se množí v krku a nemoc mívá méně závažný průběh

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,