Apple chystá vlastní velká sluchátka, která nabídnou bezdrátové schopnosti jako AirPods

Apple AirPods, bezdrátová sluchátka do uší, jsou velmi populární a Applu se s nimi podařilo po chytrých hodinkách Watch vytvořit další úspěšný produkt, kterým se dá oslovit stávající majitele iPhonů. Dle informací renomovaného Bloombergu chce z této strategie Apple ještě dále vytěžit a připravuje proto vlastní velká bezdrátová sluchátka.

Apple od roku 2014 vlastní výrobce a značku Beats, který má vlastní nabídku bezdrátových sluchátek všeho druhu. V tomto případě by ale mělo jít o vlastní produkt Applu, podobně jako u AirPods.

Prémiová bezdrátová sluchátka s vysokou kvalitou zažívají také novou vlnu popularity. V tomto segmentu se daří modelům od výrobců jako Sennheiser, Sony, Bose a dalším. Nejde přitom jen o kvalitu zpracování, ale především o pokročilé technologie, které dokáží reprodukovat kvalitní zvuk i bezdrátovou cestou, zvládají velmi dobře odstraňovat okolní šum, podporují hlasové asistenty a další novinky, které jsou obvykle ve spojení s mobilním telefonem.

Vzhledem k tomu, že si Apple tyto klíčové technologie vyvíjí sám, mohl by takovým produktem velmi dobře konkurovat i těm nejlepším hráčům na trhu. V AirPods používá vlastní bezdrátový čip Apple W1, který umožňuje snížit i celkovou spotřebu při zachování kvality přenosu hudby. Zároveň umožňuje nadstandardní funkce jako velmi rychlé a elegantní párování, nativní sledování baterie v telefonu a podobně.

Ale zatímco konkurence začíná být z pohledu ovládání poměrně složitá, Apple je známý tím, že dochází přijít s jednoduchým a funkčním designem. Dle informací Bloombergu bychom se nových sluchátek od Applu měli dočkat v druhé polovině tohoto roku.

Diskuze (14) Další článek: Američtí mariňáci chtějí potápět lodě z pevniny a ostrovů

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,