Apple hledá zkušené programátory Linuxu. Nabízí jim mzdu několik milionů korun ročně

Někteří to považovali za apríl, ale jedná se o skutečný fakt – Apple zveřejnil několik pracovních pobídek na pozici programátorů Linuxu, kteří mají velkou zkušenost s tímto operačním systémem.

Jeden z inzerátů je například zaměřen na programátory linuxového jádra a linuxových ovladačů, takže se po kandidátovi požadují podrobné znalosti i do hlubin systému a jeho jednotlivých částí, které se starají třeba o správu procesů, paměti, souborový systém, síť, napájení a podobně.

Ideální kandidát by měl mít v této oblasti více než pětileté zkušenosti, měl by být pokročily v jazyku C a měl by v nejlepším případě znát i architekturu ARM. Zmíněné pracovní místo by mělo rozšířit tým inženýrů pro testování čipu (Silicon Validation).

Vzhledem k tomu, že si Apple vyvíjí stále více čipů vlastní cestou, nelze se tomuto postupu o rozšiřování týmů divit. Navíc většina nástrojů v této oblasti je postavená na Linuxu. Dle odhadů pracovního serveru by měl úspěšný kandidát očekávat mzdu v průměru kolem 120 tisíc dolarů, tedy cca dva a půl milionu korun ročně.

V těchto největších technologických firmách lze ale už při nástupu získat i dvojnásobek této částky, případně se na takovou hranici dostat velmi brzy, pokud inženýr postupuje rychle po jednotlivých pozicích.

Další inzeráty požadují linuxové inženýry se zkušenostmi v oblasti infrastruktury a škálování. Lze tedy předpokládat, že cílem budou interní nebo cloudové systémy Applu, které běží v obřích datacentrech.

Diskuze (31) Další článek: Acer Aspire S24: vypadá to jako tenký monitor, ale v podstavci je kompletní počítač se čtyřjádrem

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,