Apple | Wi-Fi | Router

Apple končí s výrobou routerů. Chce se zaměřit na jiné segmenty

Dlouholetá fáma, že Apple plánuje odejít z trhu s Wi-Fi routery, se přece jen naplnila. Firma oficiálně přestává vyrábět svá zařízení AirPort a Time Capsule. Důvod? Už nemají svoji cílovou skupinu.

Mluvčí Applu potvrdil, že společnost bude i nadále poskytovat hardwarovou a softwarovou podporu pro stávající majitele Apple routerů, ale nové už vyrábět nebude. Aktuálně se už bude snažit jen doprodat skladové zásoby. Zároveň zákazníkům poskytne informace a dokumenty k výběru budoucího zařízení.

Přesný důvod konce Apple nesdělil, ale není těžké ho uhodnout. AirPort je věc, se kterou společnost přišla v roce 1999, kdy bezdrátové technologie byly v plenkách a Apple cítil, že musí pro šíření Wi-FI poskytnout něco extra.

Nyní se ale nacházíme o dvě desetiletí později a Wi-Fi routery jsou naprosto běžnou záležitostí. Člověku je domů půjčí kdejaký poskytovatel internetu a i ty nejlevnější svoji službu celkem udělají. Důvod k pořízení routeru od Applu už není žádný - nic extra za svoji cenu neumí, navíc firmě dlouhodobě nevydělávají. Poslední aktualizace se dočkaly v roce 2013.

Je ale třeba říct, že to neznamená, že se Apple k výrobě nikdy nevrátí. Pokud bude cítit, že by mohla trhu s routery nějak přispět, opět své výrobní linky rozjede. V tuhle chvíli nicméně čekejme spíše rozšíření funkcí zařízení jako je HomePod.

Jak správně vybrat router:

Diskuze (20) Další článek: Žhavte internetové linky! V pondělí dorazí Windows 10 April 2018 Update

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,