Apple Music má již 60 milionů předplatitelů. Spotify mu ale stále uniká

Streamovací hudební platforma Apple Music se může pochlubit dalším rekordním počtem uživatelů, ale hlavní konkurent v podobě Spotify má však stále ještě navrch a zatím to nevypadá, že by Apple Music v dohlédne době Spotify překonalo.

Eddy Cue, který v Applu šéfuje celé sekci iTunes, v rozhovoru pro web Numerama prozradil, že Apple Music dosáhlo hranice 60 milionů předplatitelů. Vzhledem k tomu, že předplatné stojí na měsíc 9,99 dolaru, má Apple jen z této služby měsíční příjem kolem 600 milionů dolarů. I to je jeden z důvodů, proč Applu neuvěřitelně rychle roste příjem v části služeb.

Speciální streamované rádio Applu - Beats 1 podle vyjádření poslouchají desítky milionů lidí. Pokud jde o rychlost růstu, v USA už Apple Music překonalo Spotify z pohledu platících posluchačů a dle posledních údajů je rozdíl už 28 milionů vs. 26 milionů u Spotify.

Na celosvětovém měřítku ale Spotify stále jasně vede, protože nedávno oznámilo, že již má 100 milionů prémiových uživatelů, kteří si pravidelně službu předplácí pro poslech veškeré hudby bez reklam.

Eddy Cue také dodal, že Apple Music se neustále zlepšuje na všech platformách. S novým macOS Catalina například dojde k oddělení částí iTunes a Apple Music se tak stane samostatnou aplikací.

Diskuze (7) Další článek: Kapesní drony Black Hornet budou poprvé nasazeny do akce. Kde je americká armáda využije?

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , ,