Apple Pay přijde do Česka velmi brzy, banky už jsou připravené. Zaplatíte iPhonem i hodinkami Watch

Apple spustil vlastní platformu pro mobilní platby Pay už v roce 2014 a celou dobu jsme netrpělivě čekali, kdy dorazí i k nám. Podle různých indicií se už k tomu schylovalo a teď přišlo i přímé potvrzení od Komerční banky.

V našich končinách máme poměrně velkou penetraci bezdrátových terminálů, což je to nejdůležitější. Bez nich nelze jednoduše platit iPhonem nebo hodinkami Watch. Ale jen na tom nezáleží, Apple Pay musí podporovat i banky.

Novou vlastností Pay je ale posílání plateb mezi kontakty v iMessage nebo třeba v podporovaných obchodech, jejichž webové stránky si prohlížíte na MacBooku třeba s biometrickým ověřením Touch ID.

Sytém už se u nás připravuje a náhodou na to přišel Lukáš Pilný, který si všiml, že v procesu validace debetní karty VISA od Komerční banky do Apple Pay už jsou připravené texty pro tuto banku. Toto zjištění zmínil na Twitteru. Následovalo překvapení, protože mu následně odpověděl zástupce Komerční banky a přípravy na Apple Pay potvrdil s poznámkou, že jde o chybu – obrazovky pro validaci by ještě neměly fungovat. Vše se ale připravuje a na spuštění se chystá více bank v Česku.

Samotné spuštění je na Applu, který přípravy koordinuje a následně oznámí zprovoznění služby. Lze předpokládat, že se funkčního Apple Pay dočkáme ještě letos.

Diskuze (56) Další článek: Vědci propojili mozky tří lidí a umožnili jim sdílet své myšlenky

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,