Apple se pochlubil novým šéfem pro umělou inteligenci. Přebral ho z Googlu

Už v dubnu se objevily informace, že se Applu podařilo získat opravdu velký úlovek na poli umělé inteligence – dlouholetého experta na umělou inteligenci a vše co se kolem ní točí - Johna Giannandrea. Nyní k došlo k takovému oficiálnímu potvrzení přímo od Applu.

John Giannandrea se totiž objevil na stránkách Appluve velmi úzkém výběru nejvyšších šéfů, kteří jsou přímo podřízení pod Tima Cooka. John Giannandrea je známý vytvořením Metawebu a Freebase, přičemž v Google strávil posledních 8 let, kde šéfoval vývoji vyhledávání a umělé inteligence.

Právě v umělé inteligenci je Google bezesporu na vrcholu všech technologických společností a mnohem dále než Apple. Obzvláště to platí u hlasového asistenta, který v případě Googlu zvládne mnohem více než Siri. I to je určitě jeden z důvodů, proč Apple přebral takového experta pod sebe – zlepšení pozice na poli umělé inteligence a jasný směr, který je nutné co nejrychleji tlačit - bude řídit strategii a týmy pro Core ML a Siri.

Nesmíme totiž zapomínat, že Google trhá rekordy v porážení člověka v různých disciplínách, nejen díky vlastním akceleračním čipům TPU, které poskytují mnohem vyšší výkon než cokoli na trhu a jsou zároveň levnější a efektivnější.

Na videu níže si můžete pustit krátký rozhovor s novým šéfem v rámci konference Techcrunch Disrupt 2017. Jednou ze zajímavostí je, že on sám nemá v tuto chvíli strach z nebezpečného scénáře, že by umělá inteligence mohla být nebezpečná a třeba vyhladit celé lidstvo, na což upozorňuje třeba Elon Musk, zesnulý Stephen Hawking a další.

Podle Giannandrea je obecná umělá inteligence ještě hodně daleko a pokud jde o narrow AI (současné úzce specifikované umělé inteligence), tak to vidí jako u jiných nástrojů, které lze použít k dobru i ke zlu. Obecně je optimistický a umělá inteligence podle něj poslouží k neustále vylepšování schopností lidí.

Váš názor Další článek: Tady je další úkol pro Muskovu raketu BFR. Mohla by vynést superdalekohled LUVOIR

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,