Bitcoin má problém a letí dolů: velká burza Binance se možná stala obětí hackerů

Aktuální vývoj kurzu bitcoinu i dalších kryptoměn neudělá radost jejich držitelům. Od včerejška cena padá a nyní pád nabral velmi silné tempo - ukázalo se totiž, že řadě uživatelů populární burzy Binance byly samovolně prodány jejich držené kryptoměny a následně opět nakoupeny za vyšší ceny. Vše je zatím docela čerstvé, věc se řeší například na Redditu nebo Twitteru, ale oficiální stanovisko Binance zatím není. Je možné, že došlo k zásahu zvenčí, v lepším případě půjde o interní chybu.

Klepněte pro větší obrázek
Aktuální vývoj ceny bitcoinu v hodinovém svícovém grafu

Vyvolanou krizi následně podpořilo pozastavení výběrů, což se dá na jednu stranu chápat jako logické opatření, na druhou stranu vybuzuje další nervozitu. K té přispěla i nedostupnost burzy BitMEX. Ta se možná ocitla pod zátěží panikařících uživatelů a byla dočasně nedostupná.

Podezřelé samovolné prodeje na Binance se týkají i účtů jištěných dvoufázovým přihlašováním.

Bude zajímavé sledovat, jak se z této záležitosti bitcoin, ale i alternativní kryptoměny otřepou. Jsou dvě možnosti – buď lidé nepřestanou bitcoinu důvěřovat a současný pád jen krátkodobým propadem, který se za pár hodin opět dorovná, nebo se důvěra v kryptoměny naruší a pád bude postupně pokračovat, jak investoři budou stahovat své peníze.

Diskuze (17) Další článek: Jak zachraňovat životy na bojišti? Zpomalením biologického času!

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,