Sluchátka | Spánek

Bose chystá chytré špunty do uší. Místo chrápání uslyšíte zvuky z přírody

Bose je známý výrobce sluchátek a reproduktorů a nyní se pouští do zařízení, které pomůže zlepšit kvalitu spánku tím, že odbourá okolní zvuk. Na projekt zatím láká skrze crowdfundingový server Indiegogo, kde vybral téměř půl milionu dolarů.

Vzhledově malé špunty připomínají malá oddělená sluchátka, hudbu si na nich ale nepřehrajete. Místo toho se z nich linou pouze uklidňující zvuky, které mají společně s dalšími prvky odbourat okolní hluk jako chrápání, dopravu či hlučné sousedy. Cílem je napomoci kvalitnějšímu spánku. Ráno vás špunty naopak probudí zvukem přímo do ucha, nebudete tam rušit nikoho dalšího.

Veškeré nastavení probíhá prostřednictvím aplikace v mobilním telefonu. Sluchátka se podobně jako AirPods od Applu budou dodávat v krabičce, která zároveň slouží k nabíjení. Na jedno nabití pak špunty vydrží dvě noci.

O zařízení je očividně velký zájem, do konce kampaně zbývá celých 25 dní a všechny prozatím dostupné kusy byly vyprodány. Do běžného prodeje by se mělo dostat později v roce 2018 za cenu 249 dolarů.

Nevadilo by vám mít celou noc v uších něco takového?

Diskuze (6) Další článek: GoPro vs. láva: Kamera se proměnila ve škvarek, a přesto celou dobu natáčela

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,