Byznysový zápisník: Čeští STRV hledají spousty nových vývojářů

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Čeští mobilní vývojáři STRV rozjíždí náborovou kampaň. Ještě tento měsíc mají překročit počet 100 lidí (na začátku 2014 jich bylo 20), plánují ale ještě výraznější růst. STRV se budou také stěhovat, ze současného Slovanského domu kousek dál ke Kotvě. O STRV jsme psali větší text, firma chce být výrazným hráčem ve vývoji mobilních aplikací na americkém trhu.

Intel kupuje kanadskou společnost Recon Instruments, do které v roce 2013 investoval čtyři miliony dolarů skrze fond Intel Capital. Recon vyvíjí podobné brýle jako Google Glass, ovšem pro profesionální využití – pro sportovce, doktory a podobně. Intel před rokem koupil také firmu Basic Science, která vyrábí chytré hodinky.

Intel zároveň podle uniklých informací chystá propouštění. Mělo by jít „pouze“ o stovky lidí po celém světě a je pravděpodobné, že místo nich přijdou jiní, zaměření na nové oblasti. Intel má přes 100 tisíc zaměstnanců.

Twitter kupuje firmu Whetlab zabývající se machine learningem. Její služby vypne a implementuje je do svého produktu. Whetlab by měla „lépe organizovat“ twíty – každý den se jich zpracuje půl miliardy.

Master Internet v Brně otevřel nové datové sály o rozloze 400 metrů čtverečních. Technologie dodal Dell (PowerEdge R320, Compellent a podobně) a Intel, chladí se i venkovním vzduchem.

Red Hatu v posledním kvartálu narostl zisk o 27 procent na 48,1 milionu dolarů. Tržby se dostaly na 481 milionů, což je růst 22 procent. Hodně pomáhá poptávka po hybridním cloudu, v případě Red Hatu tedy po jejich verzi OpenStacku.

Naopak Oracle zklamal, i když vinu svádí také na kurz dolaru. Tržby každopádně meziročně spadly o pět procent. Tržby ze softwaru odepisují dokonce osm procent. Na obchodech Oraclu se výrazně začíná projevovat cloud – firmě klesá počet zákazníků, kteří by se upisovali k drahým softwarovým licencím a poplatkům. Cloudový byznys Oraclu roste o 28 procent, ale stále tvoří pouze pět procent celkových příjmů.

Hardwarový byznys v Oraclu povede veterán z HP Dave Donatelli. Ten byl u konkurence velkým jménem a vedl celou enterprise divizi. V Oraclu se bude zodpovídat přímo šéfovi Marku Hurdovi, který měl tu samou divizi na starost také.

Přečtěte si na E15.cz:

Váš názor Další článek: Skype Translator už překládá i mluvenou francouzštinu a němčinu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,