Byznysový zápisník: HP po 11 čtvrtletích zastavilo propad

Zprávy z IT byznysu, které by neměly zapadnout. Každý týden na Connect.cz (RSS).

Google je podle informací The Information v jednání s HP. Společné partnerství by mohlo pomoci Androidu více zakořenit ve firmách. A je to také odpověď na nedávno uzavřené kamarádství Applu a IBM (rozbor v našem textu). HP a Google by mohly například dostat Google Now do enterprise prostředí.

Tržby HP se po jedenácti čtvrtletích poklesů konečně zvedly. V posledním kvartálu konkrétně meziročně o tenkých 1,3 procenta. Pomáhá mimo jiné nárůst poptávky po počítačích, tam HP rostly tržby o 12 procent. Šéfka Meg Whitman aktuální obrat označila za milník v naočkované léčbě. Více o reformaci firmy zde.

Intel za 650 milionů dolarů kupuje od Avago Technologies divizi Axxia, která se zabývá výrobou čipů do síťových zařízení. To je oblast, kde chce Intel hrát větší a větší roli (jde o trh veliký 16 miliard dolarů). Axxia byla součástí firmy LSI, kterou Avago koupilo v loňském roce za 6,6 miliardy dolarů.

Trh se softwarově definovanými sítěmi (SDN) se podle propočtů IDC do roku 2018 rozroste na osm miliard dolarů. Tradičně jde o věštění z křišťálové koule, trend SDN je ale vidět. Třeba Cisco i kvůli němu propouští dalších šest tisíc lidí a spouští něco jako svůj App Store.

 

Nejlepší společností v Jihomoravském inovačním centru za rok 2013 se stala INVEA-TECH.

 

IBM za poslední tři týdny koupila dvě mladé firmy zabývající se identifikací a správou přístupů (IAM). Jak Crossideas, tak Lighthouse Security Group umožňují spravovat identitu uživatelů, dodavatelů a podobně v cloudu.

Německý výrobce čipů Infineon kupuje výrobce polovodičů International Rectifier Corporation za tři miliardy dolarů. Německému podniku to dá větší samostatnost a zároveň umožní rozšířit prezenci v Asii a Spojených státech.

Mladá firma vArmour hlásí další investici ve výši 36 milionů dolarů, celkově už si přišla na 42 milionů. Je to další z několika slibných bezpečnostních projektů, který už sítě nehlídá pouze na základě známých popisů malwaru, ale snaží se působit samostatně.

SAP do roku 2020 investuje půl miliardy dolarů v Africe. Jako mnoho dalších IT firem tam cítí příležitosti a vidí rostoucí ekonomiku. Kroky SAPu budou očekávané: podpora vzdělávání, startupů, inovačních center a mnoho dalšího.

Návrh vyhlášky o kybernetické bezpečnosti byl rozeslán do mezirezortního připomínkového řízení, hlásí NBÚ. Více o aktuálních kyberbezpečnostních aktivitách státu zde.

CzechInvest hledá ředitele odboru informačních technologií. Podrobnosti a veškeré detaily naleznete zde.

Přečtěte si na E15.cz:

Váš názor Další článek: Z obrázků na písmenka přes web: ABBY FineReader Online

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,