Češi odkoupili od Američanů společnost IDEA Games

Distribuční a vydavatelská společnost IDEA Games změnila majitele. Na konci loňského roku ji od předchozího investora, americké firmy Gamatron, odkoupil dosavadní výkonný ředitel a člen představenstva Slavomír Pavlíček.

IDEA Games se zabývá především vydáváním a zahraniční distribucí počítačových her pro místní vývojářské týmy. Cena transakce nebyla oznámena. „Pro IDEA Games jsem pracoval od roku 2005 a pracuji dál na pozici člena představenstva a výkonného ředitele a podílel jsem se na rozvoji investic firmy Gamatron ve střední a východní Evropě. Vzhledem k ukončení většiny projektů Gamatronu v Evropě byl prodej IDEA Games dlouho plánovaným krokem exitové strategie investorů,“ řekl Pavlíček.

Český herní baron Pavlíček

Slavomír Pavlíček je jedním z významných hráčů českého herního průmyslu, řídí nebo spoluvlastní firmy Bohemia Interactive Studio (hry Operace Flashpoint) nebo Black Element Software (Alpha Prime).

Společnost IDEA Games postupně získala pod svá křídla vývojová studia Altar Games, Black Element nebo Centauri Production. Podle naposledy zveřejněných čísel dosáhla v roce 2009 tržeb skoro 12 milionů korun.

Váš názor Další článek: Apple získal patent na široký touchpad, který rozpozná opřené ruce

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,