České „lepidlo na weby“ Integromat koupila německá firma Celonis

O tom, že se i v našem malém českém internetovém rybníčku stále rodí nadějné projekty, svědčí mimo jiné internetová služba Integromat. Do značné míry se dá říci, že jde o projekt podobný IFTTT – jde tedy o web, na kterém lze propojit dvě a více služeb, které spolu vzájemně interagují.

Většina těchto „lepidel na weby“ funguje na principu podmínek a následných akcí, jež jsou prováděny, pokud dojde ke splnění podmínky. Široké uplatnění mají například v oblasti automatizace rutinních činností či v chytrých domácnostech, kde lze například aktivovat různé spotřebiče na základě hodnoty nějakého čidla.

Integromat koupili Němci

Integromat vznikl v roce 2012 a dle popisku na sociální síti LinkedIn nabízí „nástroj pro automatizaci procesů, které děláte ručně. Propojte si aplikace, služby a zařízení jednoduše a rychle. Nepotřebujete umět programovat ani být pokročilým uživatelem. Svou práci si u nás dokážete zautomatizovat sami.“ Jednoduché a funkční řešení se setkalo s pozitivní odezvou – během osmi let získal Integromat více než deset tisíc zákazníků z celého světa.

Automatizační platformu nyní koupila německá společnost Celonis, zabývající se takzvaným „data miningem“. Jádrem jejího byznysu je tedy analytická metodologie získávání skrytých a potenciálně užitečných informací z dat. Informace o koupi byla publikována tuto středu v tiskové zprávě.

„Akvizice Integromatu umožní společnosti Celonis nabídnout svým zákazníkům prvotřídní automatizační platformu pro automatizaci procesů napříč různými aplikacemi a systémy.“ uvádí německý kupec ve zprávě s tím, že míní zachovat značku Integromat, nicméně bude ji prezentovat s dovětkem „od Celonisu“ („by Celonis“).

Pod hlavičkou Celonis

Celonis má v plánu implementovat Integromat do své nové platformy Celonis Execution Management System. Jejím prostřednictvím budou firmy schopné řídit různé aspekty svého podnikání od analýzy, přes strategii a plánování, až po vedení a automatizované akce.

„Rychle rostoucí český startup se objevil na radaru německého investora díky svému jedinečnému přístupu k automatizaci procesů napříč aplikacemi, platformami a systémy.“ uvádí tisková zpráva.

Generální ředitel a spoluzakladatel Integromatu Ondřej Gazda komentoval akvizici: „Jedná se o rychle rostoucí trh a zvykli jsme si na každoroční dvojnásobný růst tržeb. Zároveň vidíme obrovský potenciál naší technologie, která v kombinaci s řešením Celonisu může definovat zcela novou dimenzi systémů, procesů a lidské práce.“

Diskuze (1) Další článek: Mercedes-Benz pracuje na elektromobilu s „nejdelším dojezdem, jaký kdy svět viděl“

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,