Česko je kolébka kryptoměnových firem: toto je 5 nejzajímavějších projektů

  • Česká republika patří po stránce kryptoměn k světové špičce
  • Je tu několik set firem, kde lze kryptoměnami platit, běžné jsou bitcoinové automaty
  • Vzniklo tu i několik projektů, které se uplatnily ve světovém měřítku

Trezor: kryptoměny v bezpečí

Kdo se ve světě kryptoměn alespoň trochu pohybuje, tak o Trezoru určitě slyšel. Jedná se o hardwarovou peněženku, do které můžete bezpečně uložit vaše bitcoiny, litecoiny a desítky dalších kryptoměn či tokenů. Ne každý však ví, že za Trezorem stojí česká firma SatoshiLabs sídlící v Praze. Jejím ředitelem je Marek „Slush” Palantinus, který má na svědomí pár dalších světových projektů v oblasti kryptoměn jako je těžící pool Slush pool nebo mapa Coinmap zobrazující místa přijímající kryptoměny.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Trezor je populární hardwarová peněženka pro bezpečné uložení kryptoměn, k dispozici už je i v inovované verzi T s dotykovým displejem. Firma kromě ní prodává i Cryptosteel pro bezpečné uložení vygenerovaného seedu.

Trezor byl vůbec první hardwarová peněženka svého druhu, takže je mezi uživateli velmi známá. Její velkou výhodou je hlavně jednoduchost, přenosnost díky malým rozměrům a také intuitivnost. Přihlášení i manipulace s penězi je totiž velmi podobná tradičnímu internetovému bankovnictví. Jeho nevýhodou proti dnešní konkurenci je pouze o něco menší počet podporovaných kryptoměn. To, ale i další věci by však měla časem vyřešit jeho inovovaná verze Trezor T s dotykovým displejem, jejíž první várka už byla začátkem roku vyprodána.

Diskuze (8) Další článek: Jarní aktualizace Windows 10 přináší změny v emoji. Podívejte se, co je nového

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,