Chrome OS má další počítač, jmenuje se Chromebox

Nový Chromebook

Google to se svým systémem Chrome OS nevzdává a společně se Samsungem představil nový chromebook Samsung Series 5 550. Ten nabízí 4 GB RAM, což je oproti předchůdcům dvojnásobná kapacita. Změnil se také procesor. Namísto původního Atomu nyní uvnitř tepe výkonnější Celeron. Inovace se pak prý dočkal také touchpad, který je zase o kus větší a zcela přepracovaný.

samsung series 5 550.png
Chromebook Series 5 550

Většina recenzentů se však shoduje na jedné slabině – chromebook je příliš drahý. Jeho cena je nastavena na 449 dolarů, nicméně v této cenové kategorii dnes musí podobný netbook soutěžit i s tablety a nejlevnějšími notebooky. Chromebook je přitom vhodný pouze pro ty, kteří se spokojí s webovým prohlížečem, nic jiného totiž neumí. To nemusí být špatná idea, podle průzkumů je dnes webový prohlížeč nejpoužívanější program, ale problémem bude internetová konektivita. K ideálu, že internet je prostě úplně všude a za pár drobných, máme ještě pěkný kus cesty před sebou.

Současná podoba prohlížečového Chrome OS

Chromebox

Mnohem zajímavější je ale druhé zařízení, které se jmenuje Chromebox, má v podstatě stejné hardwarové parametry jako předchozí laptop, ale je to krabička, která by naopak mohla konkurovat některým minipočítačům. Připojíte ji k monitoru a můžete začít surfovat. Chromebox je o něco levnější – na webu Google je stanovena cena 329 dolarů.

chromebox.png
Chromebox od Samsungu

Krabičku pohání Intel Core (Celeron), 4 GB RAM, dále nabízí šestici portů USB 2.0, dva DisplayPorty, DVI, Bluetooth 3.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n a gigabitový ethernet.

chromebox.png chromebox.png  chromebox.png 
Diskuze (27) Další článek: Na e-tržišti Gemin.cz byla dokončena první zakázka

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,