Cisco se snaží zvrátit odkoupení Skypu Microsoftem

Přestože byl Skype prodán Microsoftu již před více než dvěma lety, Cisco proti tomuto prodeji stále bojuje a dle Reuters se jej snaží zvrátit. Nejnověji napadl tento přední světový výrobce síťových zařízení rozhodnutí Evropské komise u druhého nejvyššího soudu Evropské unie se sídlem v Lucembursku.

Pokud Cisco vyhraje, donutí tak Evropskou komisi zrušit její rozhodnutí, které dovolilo Microsoftu koupit Skype za 8,5 miliardy dolarů aniž by musel při koupi dělat jakékoliv ústupky. Podle Evropské komise totiž koupě nemohla ovlivnit trh. Podle Cisca se však komise dopustila několika zjevných chyb. Společnost argumentuje tím, že sloučení Skypu a Microsoftu vytvořil dominantní podíl na trhu komunikací, což by mohlo negativně ovlivnit konkurenci.

K rozhodnutí tohoto soudu se lze odvolat k nejvyššímu soudu EU - Evropskému soudnímu dvoru. Motivací Cisca však nemusí být pouze obava ze zneužití dominantního postavení Skypu a Microsoftu, jako spíše zášť, že Skype nepatří pod jeho křídla. V roce 2010 se totiž snažilo Cisco Skype odkoupit, ale nepovedlo se mu to.

Diskuze (8) Další článek: Představení Xboxu One zhlédlo za 24 hodin 8,45 milionu lidí

Témata článku: , , , , , , , ,