Clipboard Master: Systémová schránka pro náročné

Schopnosti běžné pracovní kombinace Ctrl+C a Ctrl+V mohou být pro mnohé nedostatečné. Bezplatný ClipboardMaster nabídne o mnoho víc ve značně tvárném prostředí.

Clipboard Master je jedním z celé řady programů, které vylepšují schopnosti a funkcionalitu obyčejné systémové schránky ve Windows. Ta sama o sobě není příliš pestrá a nastavitelná. Jejím rozšířením si zvýšíte efektivitu práce, přičemž za práci aplikace nemusíte jejím autorům nic platit. Přidaná hodnota je přitom nemalá.

Mnoho různých položek

Aplikace je ve své instalaci a běhu miniaturní, takže o ní v podstatě nevíte. Dokud si ji sami nevyvoláte, pak budete nadále pracovat se standardní systémovou schránkou. Základním nastavením programu, které je nutné zadat již při prvním spuštění, je tak definování klávesové a myší zkratky pro zobrazení okna se seznamem zkopírovaných položek.

sshot-1.png
Nastavení klávesových zkratek.

Z nich si poté můžete vybrat, kterou využijete ke vkládání. Kromě toho se ale s těmito položkami dají dělat i další věci v závislosti na tom, jakou mají podobu. U URL se dá např. odkaz vložit ve zkrácené podobě, otevřít v prohlížeči, editovat či ze seznamu rovnou vymazat. U obrázku se třeba dá otevřít náhled na něj, vytisknout ho atd.

sshot-2.png
Schránka se seznamem zkopírovaných položek.

Další záložky

Clipboard Master nabízí také další funkce, které se mohou při práci hodit. Stačí přepnout ze záložky pro systémovou schránku na některou jinou v nabídce. Jedná se např. o seznam často používaných frází v e-mailové komunikaci, html kódů při programování, speciálních znaků (rychle se odtud dostanete k symbolům), datace či formulářů.

sshot-3.png
Možnost vkládat speciální znaky.

Síla programu je rovněž v jeho značných možnostech nastavení. Pohrát si lze s chováním, grafickou podobou okna, detailními klávesovými zkratkami pro prakticky jakýkoli úkon a druhy dat, která budou do schránky přidána. Dá se zde zakázat kopírování obrázků nebo souborů a složek dle potřeby.

sshot-4.png
Náhled na zkopírovaný obrázek.

Za nulový finanční příspěvek nabídne Clipboard Master mnoho muziky a na rozdíl od většiny jeho konkurence, je možné si s programem dostatečně vyhrát a přetvořit si jej podle vlastních požadavků.

sshot-5.png
Nastavení aplikace.

Diskuze (5) Další článek: Intel chce rozvinout technologii čipů pracujících i na frekvenci 3 MHz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , ,