AMD | Intel

Core i7-8809G: Tohle je první společný procesor Intelu a AMD

V databázi produktů Intelu se poprvé objevily informace o plánovaném procesoru Core i7-8809G. V jeho případě však jde především o modul obsahující kromě CPU i dvojici GPU. Vedle tradiční integrované grafiky HD 630 to bude i Radeon RX Vega M. Jde tak o první produkt spolupráce mezi oběma společnostmi.

proc_list.png
Nový procesor s GPU od AMD v databázi Intel ARK

V případě výpočetního jádra půjde o CPU z řady Kaby Lake se čtyřmi jádry a osmi vlákny. Základní takt přitom bude nastaven na 3,10 GHz. Navzdory označení tedy nepůjde o osmou generaci Coffee Lake, kde je již standardem šestice jader. Zároveň jsou podporovány paměti s maximální frekvence 2 400 MHz, u Coffee Lake je to 2 666 MHz.

To nejdůležitější je ale druhé GPU, které ve specifikacích Intelu nese označení Radeon RX Vega GH Graphics. Z něj bohužel nevyčteme nic nového – víme tedy pouze to, že využívá poslední architekturu Vega, paměť typu HBM2 a k CPU je připojeno pomocí Intel EMIB.

TDP pro kompletní modul je nastaveno na 100 W a minimálně v tomto případě půjde o procesor pro desktopy. Zároveň ale není jasné zda bude využívat obvyklé pouzdro do standardní patice, nebo se bude prodávat pouze jako součást kompletní základní desky. Víc bychom se měli dozvědět na veletrhu CES, který začíná za týden.

Diskuze (12) Další článek: Nový robot posiluje podobně jako lidé a dokonce se u toho i potí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,