Discord získal 100 milionů dolarů, komunikační služby teď lákají investory

Kalifornská společnost Discord se sídlem v San Franciscu získala novou investici ve výši 100 milionů dolarů. Aktuální investiční kolo vedl fond Greenoaks Capital, který již ve firmě měl podíl. Dle informací portálu TechCrunch se připojil i fond Index Ventures. Firma rozvíjející stejnojmennou komunikační platformu tím zdvojnásobila svou celkovou valuaci na sedm miliard dolarů.

Discord vyvíjí komunikační software populární zejména mezi hráči videoher. V důsledku pandemie koronaviru a přesunu řady korporací na vzdálenou práci ale „boduje“ stále více i tam.

To je také směr, v němž se chce firma dál rozšiřovat. V září proto najala bývalého marketéra z Nike, Tesu Aragonese, který jí má pomoci s expanzí za hranice herního odvětví. Discord má podle posledních dat měsíčně 140 milionů aktivních uživatelů. Letos očekává tržby v hodnotě přes 100 milionů dolarů, třikrát více než loni. Uvedl to portál Wall Street Journal. 

„Jsme poctěni růstem mezi tolika skvělými komunitami, které z Discordu udělaly místo, kde se potkávají,“ uvedl spoluzakladatel a šéf služby, Jason Citron. „Když se podíváme na rok 2021, těšíme se na to co nás čeká. Plánujeme ty finance použít na zlepšení Discordu, jak ve verzi zdarma, tak i pro předplatitele,“  poznamenal k získané investici.

Discord založili v roce 2015 právě Citron a Stanislav Vishnevskiy. Citron jejich komunikační platformu popisuje jako „místo, kde je možné mít opravdové konverzace a trávit kvalitní čas s lidmi, ať už k zábavě, učení či sdílení nápadů“. Služba letos v prosinci také oznámila spuštění funkce sdílení obrazovky na mobilních zařízeních. Umožňuje sdílení dokumentů a další funkcionality. 

V odvětví komunikačních nástrojů je v poslední době poměrně živo. Před pár týdny oznámily spojení technologická společnost Salesforce a aplikace na vzdálenou asynchronní práci a komunikaci Slack. Loni upsala své akcie na burze v New Yorku další podobná služba Zoom.

Článek připravila redakce E15.cz

Diskuze (1) Další článek: Zima a velká konjunkce: Dnes se na obloze potkají Saturn a Jupiter

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,