Drony | DJI

DJI představilo kvadrokoptéru Storm pro filmaře. Dron má dokonce vlastní kamion

DJI se na YouTube a své čínské stránce pochlubilo novou nabídku DJI Studio Custom Aerial Cinematography Service, v rámci které poskytne to nejlepší, co má, jako komerční službu.

Co to znamená v praxi? Kompletní produkční tým s vlastním kamionem, v jehož útrobách je nová kvadrokoptéra Storm.

Storm už od pohledu připomíná evoluci doposud nejmohutnější řady dronů od DJI – Matrice, oproti všem předchůdcům však disponuje mnohem výkonnější pohonnou jednotkou. Díky tomu může ve standardním režimu dosahovat rychlosti až 60 km/h a ve sportovním režimu 80 km/h.

Představení DJI Storm v oficiální anglické upoutávce:

Při těchto rychlostech zároveň unese profesionální kameru, neboť jeho součástí je stabilizační motorizovaný úchyt Ronin 2, který sám udrží a může otáčet bezmála 14kg kamerou. Storm přitom uveze až 18,5 kg užitečného nákladu.

Ohromné zátěži pochopitelně odpovídá i výdrž na baterii, která se právě dle zátěže a povětrnostních podmínek pohybuje od 8 do 15 minut. Vyhrazený kamion pro samotnou službu DJI Studio tedy nejspíše bude naplněný náhradními akumulátory a rychlodobíječkami.

DJI se na svém čínském webu chlubí partnery jako BMW, Volkswagen, Audi nebo třeba Jaguar, službu tedy nejspíše nabídlo právě filmařům reklam pro tyto automobilky.

Ceník podobné dedikované nabídky samozřejmě chybí a ceny budou optikou běžného smrtelníka nejspíše astronomické. Pokud vám tedy nepatří nějaká ta pekárna, k natočení narozeninové oslavy zvolte spíše něco jiného.

Váš názor Další článek: Obří Stratolaunch dolétal – vesmírný sen Paula Allena končí

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,