Do Prahy se sjedou experti na A.I. a Vídeň bude zase lákat na Steva Wozniaka

Po roce se v Praze uskuteční druhý ročník mladé mezinárodní konference, která hodlá z města na Vltavě udělat na pár dnů centrum umělé inteligence. Jmenuje se Machine Learning Prague, koná se 23. až 25. března v pražském Rudolfinu a CEVRO institutu a hlavním lákadlem mají být pochopitelně řečníci.

Do Prahy přijede třeba šéfarchitekt Wolfram Research Etienne Bernard, šéf sekce image recognition v Konica Minolta Satoshi Kondo nebo třeba Amit Srivasatha, který zase vede výzkum v eBay.

Klepněte pro větší obrázek
Machine Learning Prague láká na hromadu expertů na strojové učení

Na pódiu vedle mnoha dalších hostů vystoupí ještě Anna Ukhanova z Googlu, se kterou si popovídáme i my, zabývá se totiž strojovým učením v curyšském výzkumném centru internetové jedničky.

Z blízkých konferencí stojí za zmínku ještě vídeňská vývojářská konference WeAreDevelopers, která se už loni prohlásila největším evropským vývojářským mejdanem, přičemž letos v květnu to hodlá potvrdit a dostat do obří kongresové haly Austria Center Vienna 8 000 geeků. Hlavním lákadlem bude svérázný Steve Wozniak.

Klepněte pro větší obrázek
Hvězdou vídeňské konference bude Steve Wozniak

A aby toho nebylo málo, v půlce června Praha hostí mDevCamp – dýchánek mobilních vývojářů, který chce letos také přerůst své dosavadní hranice a stát se velkou evropskou konferencí. Držíme organizátorům palce.

Klepněte pro větší obrázek
Program letošního mDevCamp se zatím rodí, organizátoři však touží v produkci přerůst hranice Česka
Váš názor Další článek: Mall začne tvořit internetovou televizi, přetáhl šéfproducenta Stream.cz

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,