Byznys | Dropbox

Dropbox Paper se hodí pro online práci v týmech. Teď přichází s náloží novinek

Vývojář Sergio Almécija Rodríguez představil na blogu Dropboxu novinky ve službě Paper, určené ke spolupráci v reálném čase, přidělování a vedení seznamu úkolů a dalším týmovým činnostem. Zásadní změny se odehrály v tabulkách pro plánování projektů.

Dropbox Paper se snaží být společným pracovním prostorem pro týmovou spolupráci. Je k dispozici zdarma a lze ho používat buď s přihlášením do Dropboxu, nebo s účtem Google. K hlavním funkcím patří například ukládání a sdílení nápadů, plánování dalších kroků, integrace souborů a dokumentů, vytváření seznamů úkolů a komentování.

Vylepšení tabulek v Dropbox Paper

Sergio zahajuje svůj příspěvek slovy: „Nejde jen o to, co říkáte, ale také o to, jak to říkáte. A když koordinujete projekty s desítkami lidí napříč různými týmy, je to dvojnásob důležité.“ Dále konstatuje, že při rozdělování úkolů je důležité, aby je pověření zaměstnanci našli na jednom konkrétním místě.

Novinky vycházejí ze zpětné vazby od stávajících uživatelů, kteří aktivně používají tabulky k plánování projektů. Představené aktualizace mají za cíl usnadnit pohled na strukturu informací a zjednodušit práci na projektech.

Přehled nových funkcí

Sergio Almécija Rodríguez představuje následující zásadní novinky:

  • Chytřejší seznamy úkolů – do tabulek lze nyní přidávat úkoly, přidělovat je konkrétním členům týmu a nastavit jim termín splnění.
  • Možnost přidávání fotografií, grafů a jiných vizuálních prvků přetažením nebo vložením do tabulek.
  • Zvýraznění informací pomocí barev buněk – lze použít jednu z pěti různých barev pozadí na řádky nebo sloupce tabulky.
  • Nastavení stavu pomocí zvýrazněného textu – v nástroji pro zvýraznění textu je nová paleta barev, použitelná v rámci tabulek i mimo ně.
  • Řazení podle záhlaví – tabulky lze pro snadnou organizaci řadit podle abecedy, čísel nebo dle data.

Uvedené nové funkce tabulek jsou již dostupné pro všechny uživatele Dropbox Paper. Pokud si je chcete vyzkoušet v praxi, stačí si otevřít ukázkový dokument obsahující tabulku, zobrazující novinky v akci.

Diskuze (3) Další článek: IKEA bude prodávat „robotický“ nábytek pro malé byty

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,