Prohlížeče | Edge

Edge dostane nové logo. Vypadá, jako by se v Microsoftu opičili po Firefoxu

Microsoft již delší dobu chystá novou verzi prohlížeče Edge a společně s blížícím se oficiálním uvedením plné verze ukázal nové logo. To zachovává typickou modrou barvu, přidává ale i zelenou a tvarově se velmi inspirovalo u konkurenčního Firefoxu.

Nová verze prohlížeče Edge, postavená na Chromu, se aktuálně nachází ve fázi betatestování. Dostupná je na počítačích jak pro Windows, tak i poprvé pro konkurenční macOS a Microsoft dokonce uvažuje o verzi pro linux. Společně s novou kapitolou je tak logické, že se firma odhodlala i ke změně loga, které nově navazuje na ikony Office a dalších, již redesignovaných, programů.

edgelogo.png13e1c671-dfc5-4436-9a63-2513c45ec426 
Nové logo Edge (vlevo) a aktuální Firefox

Vzhledově zachovává typickou modrou barvu, byť ji doplňuje o nově přidanou zelenou. Tvarem se přitom jedná o velký krok pryč od klasického e, které bylo symbolem pro internet již v dobách Internet Exploreru. Nový výtvor se přitom až nápadně podobá konkurenčnímu Firefoxu – stačí je jen pootočit.

S novinkou se firma pochlubila na Redditu poté, co komunita musela vyřešit sérii úkolů. Bližší informace o spuštění plné verze prohlížeče a nahrazení starého Edge jsme ale nedostali.

Testovací verze prohlížeče Edge můžete stahovat ze stránek Microsoftu.

Podívejte se, jak vypadá nový Edge postavený na Chromiu:

Zdroj: Thurrott

Diskuze (11) Další článek: Boeing vyzkoušel záchranný systém kosmické lodě Starliner

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,