Elon Musk povzbuzuje zaměstnance Tesly, aktuální čtvrtletí prý přinese rekordy

Konec druhého čtvrtletí se pomalu blíží a s tím i velká očekávání investorů společnosti Tesla. Firma pod vedením Elona Muska roste jak nejrychleji to jde, ovšem za cenu problémů s cash flow. Zatímco jsme se už dočkali již toho, že Tesla byla v zisku a posléze se opět propadla do červených čísel a hrozilo, že jí dojde hotovost, tentokrát se očekávají nové rekordy.

Elon Musk v neveřejném dopise zaměstnancům uvedl, že v tomto čtvrtletí Tesla s velkou pravděpodobností dosáhne na rekordní čísla z pohledu objednávek i dodávek elektromobilů. Jedním z důvodů totiž je, že část dodávek byla na přelomu předchozího měřeného čtvrtletí na cestě k zákazníkům, což se negativně podepsalo na minulých finančních výsledcích, zatímco nyní by tomu mělo být naopak.

Jen to pochopitelně ukazuje na fakt, že měřit výsledky rychle se vyvíjející společnosti pomocí čtvrtletní změny je velmi nepřesná záležitost a je nutné se dívat z větší perspektivy, ideálně s meziročním pohledem.

Aby ale Tesla dosáhla rekordních dodávek, které plynou z rekordních objednávek, musí co nejlépe fungovat logistická část, která je u rychle rostoucí Tesly stále úzkým hrdlem. Elon Musk již dříve řekl, že Tesla vyrábí tak rychle, jak je to možné a stále nestíhají pokrývat poptávku. Se samotným doručením je to ještě těžší, obzvláště když Tesla začala dodávat elektromobily i do Evropy. Takové vozy se musí převážet lodí až z USA.

Současný rekord za jedno čtvrtletí je 90 700 dodaných elektromobilů Tesla, takže uvidíme, o kolik bude tento počet překonán. Pokud by se Tesle podařilo rekordu dosáhnout, opět by si získala zpátky větší důvěru investorů, kteří ji poslední měsíce na akciovém trhu sráželi k zemi.

Diskuze (15) Další článek: Apple si patentoval kameru pro hodinky Watch. Je ukrytá v pásku

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,