Emoji | Komunikace | Unicode

Emoji budou více genderově inkluzivní. Přibude například muž ve svatebních šatech

Konsorcium Unicode aktuálně představilo schválené novinky v emoji pro rok 2020. Celkem se jedná o 117 symbolů, z toho je ale „jen“ 62. Zbývající znaky jsou různé varianty odstínů pleti a pohlaví.

S aktuálním přehledem chystaných emoji přišla jako vždycky Emojipedia. Mezi 62 nových znaků patří například objímající se osoby či mamut, bobr, zelená oliva a matrjoška. Hlavní důraz ale byl kladen, jako i v předchozích přídavcích, na genderově vyvážené varianty. Dočkáme se tak vánoční paní Clausové, ženy v obleku (doposud byl pouze muž) a muže ve svatebních šatech. K těmto variantám přichází samozřejmě i neutrální emoji osoby bez vyhraněných pohlavních znaků.

b8167b44-5c69-48f0-a5f8-007b35db7807 
Tohle jsou nové emoji pro rok 2020. (Foto: Emojipedia)

Svůj prostor v rámci emoji získají i transgender osoby, kde přibude nejen jejich symbol, ale i vlajka. Připojí se tak k duhové LGBT vlajce 🏳️‍🌈, která je již součástí Emoji od verze 4.0 z roku 2016.

Veškeré nově přidané znaky jsou součástí 13.0 a lze očekávat, že se poprvé objeví v rámci nadcházející aktualizace Windows 10, která by měla vyjít na jaře. Je ale možné, že na počítače zavítají až na podzim, kdy vyjde i macOS, Android 11 a iOS 14.

Víte, že existují i CZemoji se znaky přímo pro Česko?

Diskuze (58) Další článek: Běžná rouška vás před chřipkou neochrání. Vyzkoušeli jsme ústenku z nanovláken od české špičky v oboru

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,