Facebook má problém: čtvrtina amerických uživatelů si za poslední rok smazala z telefonu jeho aplikaci

Facebook v poslední době provází řada problémů, ať už s úniky soukromých informací, tak i vytěžování jeho sítě k jiným účelům, než byla původně určená. Facebook čelí velké kritice kvůli nedostatečné ochraně soukromí uživatele a jak to vypadá, začíná se mu to vracet.

Podle průzkumu Pew Research Center, který se týkal 4 500 uživatelů Facebooku v USA, se jich 42 % rozhodlo přestat pravidelně používat Facebook stránku. Mnohem významnější je ale další číslo – 26 % dotázaných uvedlo, že po kauze s Cambridge Analytica se rozhodli smazat aplikaci Facebook z mobilního telefonu.

Vzhledem k tomu, že Facebook už několik let tlačí primárně mobilní telefony a tedy i aplikace pro ně, jde o nebezpečnou ukázku toho, jak lidé začínají měnit názor na Facebook.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Vybrané statistiky z průzkumu Pew Research Center

Více než polovina z dotázaných uživatelů (54 %) si zkontrolovala a upravila nastavení soukromí, na kterém Facebook zapracoval a udělal ho o něco jednodušší a přístupnější.

Facebook má před sebou období, kdy bude muset rozhodně napravovat vlastní reputaci, což může být těžké. Objevují se nové snahy o větší změny (#deletefacebook a další), ale je ale otázkou, jestli dosáhnou nějaké většího efektu. Facebook začal pracovat na obraně proti fake news a propagandě, stejně tak rozpoznávání nenávisti a dalších problémových části, kvůli kterým musel i sám Mark Zuckerberg na kobereček do kongresu USA.

Diskuze (25) Další článek: Američtí mariňáci si tisknou kasárna z betonu na 3D tiskárně

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,