Facebook | Chat | Facebook Messenger

Facebook nechce, aby mu ujel vlak. Messenger Rooms nabídnou hromadné videohovory i bez registrace

Většina velkých firem se aktuálně snaží využít zvýšenou popularitu videokonferenčních hovorů a nejinak je tomu u Facebooku, který v tomto směru trochu zaostával. Nově ale spouští Messenger Rooms – hromadné videohovory mezi až 50 účastníky, kteří se mohou připojit i vez registrace či stahování programu.

Facebook se na svém blogu pochlubil i některými čísly – více jak 700 milionů účtů na Messengeru a WhatsAppu se účastní hovoru, přičemž v některých zemích se počet zdvojnásobil oproti předchozímu období. Mnoho uživatelů ale pro větší skupiny využívá spíše Zoom či jiné řešení, Facebook tak přichází s vlastní službou.

Nové Messenger Rooms umožňují vytvořit skupinový videohovor, který bude moci pojmout až 50 účastníků zároveň (nyní je limit nižší). Skupinu lze přitom založit jak přímo z domovské stránky Facebooku, tak i ze skupin či událostí. Později se rozšíří i do Instagramu, WhatsAppu a na zařízení Portal.

Funkčně se příliš neliší od konkurence – pozvat můžete kohokoliv za pomoci odkazu, přičemž není nutné se registrovat na Facebooku či instalovat obslužný program. Podobně funguje třeba i Skype či firemní Google Meet, Zoom vyžaduje instalaci drobné aplikace. Nechybí zde ani populární AR nálepky, jako jsou králičí uši a další, užitečnější ale jsou umělá pozadí, která umožní schovat vaše reálné okolí.

Funkce je aktuálně dostupná v několika vybraných zemích, u nás zatím novinku dostupnou nemáme. Facebook ale slibuje brzké rozšíření do celého světa. Pak funkci najdete v aplikaci Messengeru - odkaz na ni se objeví jako první položka v seznamu konverzací. 

Diskuze (2) Další článek: Meteorologie Titanu: Na Saturnově měsíci se točí prachové víry

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,