Facebook už používá mapy Here od Nokie

Nokia se chce zbavit své mapové divize Here a plně se soustředit na infrastrukturu pro operátory. Jedním z potenciálních zájemců o mapy Here je Facebook a řada věcí naznačuje, že je Facebook nakonec i získá.

Jak upozornil Techcrunch, aktuálně Facebook přechází na Here ve svých aplikacích, kde postupně nahrazují Bing mapy Microsoftu. Vzhledem k tomu, že u nás Here a Bing sdílejí mapové podklady, nedojde k nějaké výraznější vizuální změně. Aktuálně rozdíl uvidíte na webu nebo na mobilu při přístupu na mobilní verzi webu. Nativní aplikace ještě používají systémové služby operačních systémů. Na Androidu už ale testování Here map probíhá.

653218520
Dole v rohu, kde dřív byl Bing, už svítí logo Here

Facebooku ale nejde jen o hezky namalované mapy, pokud Here opravdu koupí, získá vlastní databázi zájmových bodů, kterou bude moci dále rozvíjet po vlastní ose. Nebude muset stavět své řešení nad nějakým externím dodavatelem geodat a vše dokáže zajistit v rámci vlastní firmy. Cena mapové divize od Nokie se odhaduje na 2 miliardy dolarů. To by pro Facebook nebyla rekordní částka za akvizici. O Here mají dle Forbes zájem i Apple, Amazon, Alibaba, Samsung, Tencent nebo automobilky BMW, Audi a Daimler.

Diskuze (5) Další článek: HoloLens: Tajemné hologramy Microsoftu na vlastní oči

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , ,