„Finančně nelikvidní“ Elon Musk věnoval milion dolarů na výsadbu stromů. Trumfnul ho však CEO Shopify

Aktualizováno 1.11.:

Generální ředitel společnosti Shopify Tobias Lütke se rozhodl trumfnout Elona Muska. Ve středu slíbil, že na kampaň #TeamTrees, kterou v květnu spustil Jimmy Donaldson, věnuje 1 000 001 dolarů – tedy o dolar více než Musk.

Stejně jako šéf SpaceX a Tesly, i Lütke následně upravil svůj profil na Twitteru. Nyní zde vystupuje pod jménem Tobi 'Lorax' Lutke, kdy „Lorax“ odkazuje na knihu The Lorax od amerického spisovatele Dr. Seusse. Ta pojednává o stejnojmenné bytosti, která tvrdí, že hovoří za stromy.

V dané souvislosti stojí za připomenutí nedávný výrok ekologa Thomase Crowthera. Ten magazínu The Independent řekl, že právě stromy představují „naši nejsilnější zbraň v boji proti klimatické změně“, protože z atmosféry vysávají oxid uhličitý.

Pokud by se celkový počet stromů na Zemi zvýšil o zhruba bilion, podle Corwthera by to stačilo k odstranění antropogenních emisí vypuštěných za dobu minimálně 10 let.


Elon Musk v úterý na Twitteru uvedl, že podpoří kampaň youtubera Jimmyho Donaldsona, známějšího pod přezdívkou „MrBeast“. A to částkou 1 milion dolarů.

Donaldsonovým cílem je shromáždit celkem 20 milionů dolarů, které následně budou věnovány Arbor Day Foundation – údajně největší neziskové organizaci věnující se ozeleňování naší planety.

Za milion dolarů lze vysadit stejný počet stromů, což Muska katapultovalo do čela žebříčku největších dárců. Na druhém místě je sám Donaldson se 100 002 stromy.

Toto oznámení vzbudilo velký zájem médií, která poukazují především na jeho zvláštní načasování. Musk totiž momentálně čelí žalobě za pomluvu a podle dostupných informací u soudu vypověděl, že je „finančně nelikvidní“. Nabízí se tedy otázka, kde chce slíbené peníze vzít.

Samozřejmě, pro šéfa SpaceX a Tesly jde o skvělé PR, které by mu mohlo pomoct vylepšit pošramocenou pověst. Což aktuálně potřebuje. K soudu ho totiž pohnal Vernon Unsworth – potápěč, kterého Musk loni označil za „pedo guye“.

Připomeňme, že k tomuto verbálnímu útoku se úspěšný podnikatel a vizionář uchýlil poté, co Unsworth zkritizoval jeho plán na záchranu chlapců uvězněných v zatopené thajské jeskyni.

Diskuze (57) Další článek: WhatsApp na Androidu získává šikovnou funkci. Celou aplikaci si můžete zamknout otiskem prstu

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , ,